Η ασφάλεια των πτήσεων και η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, σε ότι αφορά τις αερομεταφορές καθώς ο τομέας αυτός συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, στον χαιρετισμό του στο 7ο ετήσιο συνέδριο «Αερομεταφορές- παρόν και μέλλον».

Ο κ. Βορίδης προανήγγειλε την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου Pallas, που θα οδηγήσει σε συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση του εναέριου χώρου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνθήκες της ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη συγκεκριμένων στρατηγικών επιλογών, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τις διασφαλίσεις και τις προϋποθέσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι απαιτείται μια σωστή τακτική, από την πλευρά της πολιτείας, καθώς το αεροδρόμιο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου. Κατά την εκτίμηση του υπουργού, χωρίς μια συνολικότερη πολιτική δεν θα πετύχει και η απόπειρα της ιδιωτικοποίησης.

Τέλος ανακοίνωσε ότι πέραν των βελτιώσεων που πραγματοποιούνται σε αεροδρόμια όπως Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω, ανοίγει ένα καινούργιο αεροδρόμιο στην Κάσο.

Χάρης Ντιγριντάκης