Το Events Industry Council (EIC) σε συνεργασία με την Oxford Economics, δημοσίευσε τα ευρήματα από τη μελέτη του 2023 Global Economic Significance of Business Events, η οποία μετρά το πλήρες εύρος και την οικονομική σημασία του κλάδου των παγκόσμιων επιχειρηματικών εκδηλώσεων αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά, η EIC και η Oxford Economics μέτρησαν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις σε τομείς όπως η ανταλλαγή γνώσης, η καινοτομία και η δέσμευση των εργαζομένων – κρίσιμοι αντίκτυποι που υπερβαίνουν κατά πολύ τις άμεσες δαπάνες για εκδηλώσεις.

Η Oxford Economics ανέλυσε την οικονομική σημασία των επιχειρηματικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του 2019 για να καθορίσει την πλήρη εμβέλεια και τις οικονομικές επιπτώσεις του κλάδου πριν από την πανδημία COVID-19, με αυτά τα βασικά ευρήματα:

Σύνολο Συμμετεχόντων: 1,6 δις
Άμεσες δαπάνες: $1,2T
Συνολικές πωλήσεις επιχειρήσεων: $2,8T
Σύνολο θέσεων εργασίας: 27,5 εκατ
Συνεισφορά στο παγκόσμιο ΑΕΠ: $1,6T

Η εκτεταμένη ερευνητική ανάλυση στην πιο πρόσφατη μελέτη σε 50 χώρες περιλαμβάνει τα σημαντικά, και συχνά παραβλέπονται, «καταλυτικά» αποτελέσματα ή ευρεία πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται εντός προορισμών.

Μια παγκόσμια έρευνα του 2022 σε πάνω από 1.600 επαγγελματίες, εκθέτες και χώρους συναντήσεων αποκαλύπτει ότι η οικοδόμηση σχέσεων, η συνεργασία με τους εργαζομένους και η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι τα πιο δύσκολα αποτελέσματα που μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Σημαντικά ευρήματα:

  • Οι διοργανωτές εκδηλώσεων κατέταξαν τη διαχείριση σχέσεων, την ευαισθητοποίηση και τους νέους πελάτες ως τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μετρούν τον καταλυτικό αντίκτυπο των επιχειρηματικών εκδηλώσεων.
  • Το 67% θεωρεί τη δημιουργία σχέσεων μέσω της πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδρασης ως το πιο δύσκολο να αντικατασταθεί.
  • Το 22% των νέων πελατών δημιουργείται μέσω προσωπικών εκδηλώσεων.
  • Η μείωση των επιχειρηματικών εκδηλώσεων λόγω του COVID-19 οδήγησε σε σημαντική απώλεια καινοτομίας, με το 65% να αναφέρει μείωση της ιεράρχησης της έρευνας και της ανάπτυξης.
  • Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι κατά μέσο όρο το 44% των εσόδων θα χαθεί χωρίς τη φιλοξενία προσωπικών εκδηλώσεων.

«Οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις είναι μια βιομηχανία 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με ΑΕΠ μεγαλύτερο από πολλές παγκόσμιες οικονομίες. Η οικονομική σημασία της παγκόσμιας βιομηχανίας επιχειρηματικών εκδηλώσεων είναι τεράστια, όπως και οι ευρύτερες επιπτώσεις της», δήλωσε η Amy Calvert, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Events Industry Council. «Τα γεγονότα είναι καταλύτης για ουσιαστική αλλαγή. Σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, οι οργανισμοί και τα άτομα κερδίζουν με τρόπους που είναι θεμελιώδεις για την πρόοδο, την καινοτομία και την προσαρμογή σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο κατανοούμε, μετράμε και επικοινωνούμε τη σημασία των επαγγελματικών εκδηλώσεων είναι ζωτικής σημασίας για την προβολή της συνολικής τους αξίας».

Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές εκδηλώσεις ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο του COVID-19

Το 2022, οι παγκόσμιες επιχειρηματικές εκδηλώσεις ανέκαμψαν σταθερά στο 80% περίπου των προ-πανδημικών επιπέδων. Η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αμερική και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη οδήγησαν την ανάκαμψη, φτάνοντας τα επίπεδα δαπανών το 2022 που πλησίασαν τα επίπεδα του 2019, εν μέρει από την προηγούμενη ανάκαμψη των ταξιδιών και την ομαλοποίηση των κινδύνων που σχετίζονται με την πανδημία.

Ενώ η Ασία, η Δυτική Ευρώπη, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική γνώρισαν γενικά βραδύτερο ρυθμό ανάκαμψης, αυτές οι περιοχές αναμένεται να γνωρίσουν κάποια από την ισχυρότερη ανάπτυξη από οποιαδήποτε από τις παγκόσμιες περιοχές. Προσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό, οι παγκόσμιες δαπάνες για εκδηλώσεις προβλέπεται να προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2019 έως το 2025.

«Ο κλάδος έχει κάνει σημαντικά βήματα για να ανακτήσει τις ζημίες. Τα δύο τρίτα των παγκόσμιων δαπανών για άμεσες επιχειρηματικές εκδηλώσεις χάθηκαν το 2020. Οι σωρευτικές χαμένες πωλήσεις τριών ετών ανέρχονται σε 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ», δήλωσε ο Άνταμ Σακς, πρόεδρος της Tourism Economics, μιας εταιρείας Oxford Economics. «Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη μελέτη, ξέραμε ότι η λήψη μιας συνολικής εικόνας για τον τομέα των παγκόσμιων επιχειρηματικών εκδηλώσεων ήταν κρίσιμης σημασίας για τις προσπάθειες υπεράσπισης της EIC για λογαριασμό των παγκόσμιων μελών της. Τώρα έχουμε τα δεδομένα για να δείξουμε ότι ο συνολικός αντίκτυπος του ΑΕΠ των επιχειρηματικών γεγονότων θα καταταχθεί ως η 13η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία και η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες».