της Εύας Οικονομάκη

Τους γενικούς όρους για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που αφορά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του project Kilada Hills στην Πελοπόννησο προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Dolphin Capital Investors (DCI) με τον εταίρο της στο project, που κατέχει ποσοστό 15%.

Απώτερος στόχος των επικεφαλής της DCI είναι η ολοκλήρωση της α’ φάσης και η έναρξη λειτουργίας των του γηπέδου γκολφ και του Club το 2024.

Πώς έγινε η χρηματοδότηση

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, στο οποίο η DCI κατέχει το 85% και το 15% ανήκει στον έτερο μέτοχο, συμφωνήθηκε η κάθε πλευρά να συγκεντρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η DCI, με δεδομένο ότι η ίδια βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης ορισμένων από τα περιουσιακά της στοιχεία, έχει συμφωνηθεί ότι η εισηγμένη έχει περιθώριο 12 μηνών για να εκτελέσει τη δέσμευσή της να χρηματοδοτήσει το μερίδιό της στο project. Ο συνεργάτης της DCI θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ μετρητά στο Kilada Project με άμεση ισχύ και δεδομένου ότι το ποσό αυτό είναι υψηλότερο από ό,τι χρειάζεται σύμφωνα με τη συμμετοχή του σε ποσοστό 15% στο project αναμένεται ότι μέρος των 2,5 εκατ. ευρώ θα επιστραφεί εντός των επόμενων 12 μηνών.

Ο δανεισμός

Με τη συμφωνία αυτή, όπως αναφέρεται σχετικά, η DCI θα μπορέσει να συνεχίσει την ανάπτυξη του έργου στην Πελοπόννησο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου η εταιρεία να μπορεί πολύ σύντομα να υποβάλει αίτηση για την καταβολή των πρώτων 1,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 6 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από τον Αναπτυξιακό.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η συγκεκριμένη ρύθμιση καλύπτει τις κεφαλαιακές ανάγκες για την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου, ωστόσο, θα αιτηθεί τραπεζικής χρηματοδότησης για το project προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιακές της ανάγκες, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός για το Kilada Hills.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η επένδυση στην Αργολίδα στην πλήρη ανάπτυξή της αναμένεται να υπερβεί σε αξία τα 400 εκατ. ευρώ.