Πάνω από 100 πτήσεις, μεταξύ των οποίων και πτήσεις προς ελληνικά νησιά, ακύρωσε η easyJet την Κυριακή από το αεροδρόμιο του Γκάτγουκ, αφήνοντας στον αέρα 15.000 επιβάτες.

Η εταιρία απέδωσε τις ακυρώσεις στην κακοκαιρία που σημειώθηκαν την Κυριακή, αν και δε συνέβη κάτι ανάλογο με τις υπόλοιπες αεροπορικές, οι οποίες ακύρωσαν πολύ μικρότερο αριθμό πτήσεων.

Το Γκάτγουικ είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο μονού διαδρόμου στον κόσμο, και ως εκ τούτου ιδιαίτερα ευάλωτο σε διαταραχές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Οι ακυρώσεις περιλάμβαναν δύο πτήσεις από και προς την Κύπρο, αναχωρήσεις και αφίξεις που εξυπηρετούσαν ελληνικά νησιά και συνδέσεις με άλλους, μακρινούς προορισμούς, όπως η Αττάλεια στην Τουρκία και τα Κανάρια Νησιά.

Πολλές πτήσεις είχαν σοβαρές καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αναμονής άνω των έξι ωρών της easyJet από το Gatwick προς το Παρίσι CDG και προς τη Βαρκελώνη. Ωστόσο, η μεγαλύτερη καθυστέρηση, άνω των 8 ωρών, αφορά στην TUI και μία πτήση προς Λάρνακα.

Καθυστερήσεις είχαν και πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά – Φουερτεβεντούρα και Λανζαρότε- καθώς και συνδέσεις με τα Χανιά της Κρήτης και το Νταλαμάν της Τουρκίας.