Το Radisson Hotel Group έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Charge Point Operator PowerGo για τη δημιουργία σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε 300 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη.

Η συνεργασία στοχεύει να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να επιλέξουν βιώσιμες επιλογές μεταφοράς και να βοηθήσει τον όμιλο στον δρόμο του για την επίτευξη καθαρού μηδενισμού έως το 2050.

Η PowerGo έχει ήδη εγκαταστήσει οκτώ σταθμούς φόρτισης στο Radisson Blu Scandinavia Hotel, Όσλο, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι για χρήση από τα μέσα Ιουλίου. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώσουν για τη χρέωση μέσω της εφαρμογής PowerGo Charge.

Αυτή η πρωτοβουλία λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα συνεργασία του ομίλου με τον πανευρωπαϊκό πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Allego, που κυκλοφόρησε το 2021.

Η Radisson λέει ότι ανταποκρίνεται στην αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, η οποία αναμένεται να τετραπλασιαστεί έως το 2025. Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε εντολή όλα τα νέα ταξινομημένα αυτοκίνητα και φορτηγά στην Ευρώπη να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2035.

Η Inge Huijbrechts, παγκόσμια SVP Sustainability, Security and Corporate Communications στο Radisson Hotel Group, σχολίασε:

«Πάνω από το 70 τοις εκατό των πελατών δηλώνουν ότι θέλουν να επιλέξουν βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές. Η ηλεκτροκίνηση γίνεται ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας των επισκεπτών. Στο Radisson Hotel Group, αναγνωρίζουμε αυτή την τάση και θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της προώθησης μιας πράσινης νοοτροπίας κινητικότητας κάνοντας ευκολότερη την υπεύθυνη διαμονή.

«Η συνεργασία με το PowerGo θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους 700+ φορτιστές EV που είναι εγκατεστημένοι αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία μας και να πετύχουμε τον στόχο μας να εξοπλίσουμε όλα τα επιλέξιμα ξενοδοχεία στην Ευρώπη και πέραν αυτής με εγκαταστάσεις φόρτισης EV έως το 2025».