Σύνταξη tourismtoday.gr

Στα 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι διεθνείς τουρίστες στην Αίγυπτο το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η Αίγυπτος στόχο έχει να προσελκύσει άλλα 8 εκατομμύρια τουρίστες το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τον Ahmed Eissa, υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων η Γερμανία και η Ιταλία είναι οι σημαντικότερες αγορές προέλευσης για την χώρα. Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής η πολωνική και η αραβική αγορά.

Σε ποιες αγορές στοχεύει για τουρίστες η Αίγυπτος

Ως αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, η Αίγυπτος στοχεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Ελβετία, τη Δανία, την Αυστρία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Η συνεχής συνεργασία και ο συντονισμός με το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων στις χώρες αυτές.

100% αύξηση Ρώσων τουριστών

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 αυξήθηκε σημαντικά κατά περίπου 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, οι αρχές είναι αποφασισμένες να ενισχύσουν περαιτέρω τη ροή τουριστών από τη Ρωσία κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με ιδιαίτερη έμφαση στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

+300% οι Κινέζοι τουρίστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, υπήρξε σημαντική αύξηση σε Κινέζους τους πρώτους έξι μήνες του 2023. Η άνοδος ήταν περίπου 300% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.
Ωστόσο, οι Κινέζοι τουρίστες ήταν λιγότεροι από τον επιθυμητό στόχο, καθώς επισκέφθηκαν μόνο περίπου 90.000 Κινέζοι τουρίστες.

Η εθνική τουριστική στρατηγική της Αιγύπτου στοχεύει στην προσέλκυση 30 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών έως το 2028, με ετήσια αύξηση 25-30%.
Για το σκοπό αυτό, η ξενοδοχειακή δυναμικότητα πρέπει να αυξηθεί κατά μισό εκατομμύριο δωμάτια.