Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η United Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Αμερική που πρόσθεσε τη γραφή Braille στο εσωτερικό των αεροσκαφών.

Ο αερομεταφορέας έχει εξοπλίσει περίπου δώδεκα αεροπλάνα με σήμανση Braille σε μεμονωμένες σειρές και αριθμούς καθισμάτων, καθώς και μέσα και έξω από τις τουαλέτες.

Η United αναμένει να εξοπλίσει ολόκληρο τον κύριο στόλο της με γραφή Braille μέχρι το τέλος του 2026.

Η αεροπορική εταιρεία αποκάλυψε επίσης συνεργασίες με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (NFB), το Αμερικανικό Συμβούλιο Τυφλών (ACB) και άλλες ομάδες υπεράσπισης της αναπηρίας για τη διερεύνηση της χρήσης άλλων απτικών βοηθημάτων πλοήγησης σε όλη την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων υψηλών γραμμάτων, αριθμών και βελών.

Στοιχεία από το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξαν ότι περίπου 27 εκατομμύρια ΑμεΑ ταξίδεψαν μέσω εμπορικής αεροπορικής εταιρείας το 2019.

«Το να βρείτε τη θέση σας σε ένα αεροπλάνο ή να φτάσετε στην τουαλέτα είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο, αλλά για εκατομμύρια πελάτες μας, μπορεί να είναι μια πρόκληση να το κάνουν ανεξάρτητα, είπε η Linda Jojo, επικεφαλής του τμήματος πελατών της United.

Προσθέτοντας περισσότερη απτική σήμανση στους εσωτερικούς μας χώρους, κάνουμε την εμπειρία πτήσης πιο περιεκτική και προσβάσιμη, για όλους».