Του Τάσου Τσομπανίδη

“Acantha Hotel”: H γοητεία της απλότητας

Ένα ατμοσφαιρικό boutique hotel που συνδυάζει την απόλυτη λιτότητα της κατασκευής με την αρμονική αισθητική στοιχεία που ενέπνευσαν την Ιταλίδα ιδιοκτήτρια να κάνει πράξη αυτό το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Ερείκουσα ένα από τα πιο απόμακρα νησιά του Ιονίου με εξαιρετική ομορφιά.

Σε αυτό το μικρό σε έκταση νησί και κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Πόρτο με τα μοναδικά νερά ονομασία που έχει την καταγωγή του από την Ενετική κάτοψη. Σε αυτή την τοποθεσία ένα ζευγάρι Ιταλών η Φράνκα και ο Σάντρο αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτή την μονάδα που την ονομάσανε “Acantha Hotel”.

Η θέση της μοναδική και εκεί με ιδιαίτερο μεράκι έφτιαξαν πέντε δωμάτια όλα με λιτή αισθητική,τον χώρο υποδοχής και μια πλήρη κουζίνα όπου η Σάντρα με τον Σέφ βάζουν όλο το μεράκι και σας προσφέρουν μοναδικές γεύσεις.

Το στυλ της κουζίνας είναι η μεσογειακή με νεωτεριστικά στοιχεία ενώ ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά είναι τα τραπέζια του εστιατορίου και γενικότερα η θέση του όπου όλοι έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα εάν μένουν στο ξενοδοχείο η όχι.
Η ποιότητα των υπηρεσιών που σας προσφέρονται είναι πολύ υψηλή και δικαιολογεί τις τιμές παραμονής στο ξενοδοχείο την στιγμή όταν όλο το προσωπικό συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική της φιλοξενία.

Πρόσθετη επιλογή εστίασης που μόλις ξεκίνησε είναι και το Cafe Bar Restaurant ΒΑΕR.
Κατάλληλο για τον πρωινό σας καφέ και εν συνεχεία με επιλεγμένο φαγητό καθώς και για να απολαύσετε το ποτό σας με το τέλος της ημέρας. Άλλωστε οι στόχοι των ιδιοκτητών είναι να συμβάλλουν για να ανέβει το επίπεδο της εστίασης που παρέχει η Ερείκουσα.

“Ελαιώνας”: Μία διαφορετική φιλοξενία

Στo βόρειο άκρο της ελληνικής θάλασσας,μεταξύ Ιονίου Πελάγους και Αδριατικής, βρίσκονται οι Όθωνοί που είναι και το πιο παραμεθόριο νησί σε όλη την βόρειο πλευρά της Χώρας.

Κατάλληλο για ήρεμες διακοπές επιλέξαμε ένα πολύ διαφορετικό καταφύγιο μια πέτρινη αυτόνομη οικογενειακή κατοικία κτισμένη από το 1893.

Ο “Ελαιώνας” όπως τον ονόμασε ο σημερινός ιδιοκτήτης Σπύρος Κατέχης, βρίσκεται μέσα στον επίσης οικογενειακό ελαιώνα με αποτέλεσμα να πνίγεται στο πράσινο συνδυάζοντας και την θέα στην θάλασσα.

Ο ξενώνας ανακαινίσθηκε διατηρώντας στο ακέραιο τον τρόπο που κτίστηκε πριν 130 χρόνια με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και με σεβασμό στην αισθητική και τον αρχιτεκτονικό ρυθμό των κατοικιών του νησιού.

Επίσης ο οικοδεσπότης έχει φροντίσει να είναι διαθέσιμες όλες οι υποδομές ώστε να μην σας λείψει τίποτα.Για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας σε ένα σημείο ιδανικής ομορφιάς που φέρει μια μικρή καλαμωτή πέργκολα και άνετες πολυθρόνες.

Το μόνο που θα χρειασθεί να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τρόφιμα από την Κύρια Βασιλική την ιδιοκτήτρια ενός από τα δύο Super Market του νησιού.

Επίσης στην πέτρινα διαμορφωμένη αυλή της κατοικίας,γεμάτης από πολύχρωμα λουλούδια, υπάρχουν μοναδικά σημεία ξεκούρασης και απεριόριστης θέας προς το κατάφυτο βουνό που περιβάλλει τον ξενώνα καθώς,προς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας

Παντού υπάρχουν πολυθρόνες κατάλληλες για ξεκούραση αυτού του μοναδικού περιβάλλοντος.

Πάντως οι πιο τολμηροί μπορούν να διασχίσουν το μονοπάτι που ξεκινάει πάνω από τον Ελαιώνα και καταλήγει στην παραλία “Φύκια”.

Παράλληλα παίρνοντας το καραβάκι από το λιμάνι της Άμμου με οδηγό τον Αλέξανδρο θα φθάσετε κατά μερικούς,σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου την “Άσπρη Αμμο”.
Επίσης ένα δειλινό που θα μείνετε στο νησί αξίζει να περπατήσετε για 30 περίπου λεπτά σε ένα δασικό δρόμο ο οποίος θα σας οδηγήσει σε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Επίσης πεζοί η με το αυτοκίνητο σας μπορείτε να φθάσετε στον επιβλητικό Φάρο με την μοναδική θέα που βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του νησιού.

Όσον αφορά το φαγητό,και ανεξάρτητα από τον εάν μαγειρεύετε στον ξενώνα,επιλέξαμε τα εστιατόρια “Νew York” και “Αντώνης” στον οικισμό ΑΜΜΟΣ του λιμανιού και την γραφική ταβέρνα του Κοσμά που βρίσκεται στον οικισμό ΧΩΡΙΟ εγκατεστημένο σε έναν από τους υψηλότερους λόφους του νησιού.

Δεν νομίζω ότι θα μπορέσετε να βρείτε κάτι καλύτερο για διαμονή και ηρεμία στο νησί. Όσον αφορά το κόστος αυτό είναι λογικό σε σχέση με την ποιότητα της φιλοξενίας που θα γνωρίσετε.

 

 

 

 

 

 

 

.