Τους κορυφαίους προορισμούς κρατήσεων για το 2023 από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε η Αμερικανική Εταιρεία Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA).

Τα διεθνή ταξίδια συνεχίζονται με το 67% να αναφέρει ότι οι πελάτες τους είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς φέτος.

Τα ταξίδια bucket list και οι ταξιδιωτικές εμπειρίες περιπέτειας αυξάνονται, συμβάλλοντας στην τόνωση της διεθνούς ταξιδιωτικής τάσης.
Οι ταξιδιώτες επιθυμούν αυτές τις εμπειρίες που θα κάνουν μια φορά στη ζωή τους.

H Ευρώπη κυριαρχεί

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι “κρατούν” τους περισσότερους πελάτες τους σε ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε τροπικούς προορισμούς συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τη Δομινικανή Δημοκρατία, τις Μπαχάμες και την Τζαμάικα.

Οι top προορισμοί στην Ασία

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ασία για επίσκεψη είναι η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Όλοι αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν μοναδικούς γαστρονομικούς προορισμούς με πολλές δραστηριότητες περιπέτειας και ευεξίας για να απολαύσετε.

 

Η Νότια Αφρική, η Κένυα και η Τανζανία παραμένουν οι κορυφαίοι προορισμοί για μια αφρικανική περιπέτεια, γνωστές για τις προσφορές τους στο σαφάρι.

Οι κορυφαίοι προορισμοί στη Νότια Αμερική που οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι κάνουν κράτηση για τους πελάτες τους είναι η Αργεντινή, το Περού και η Χιλή.

Αυτοί οι προορισμοί ήταν από καιρό τρεις από τους πιο δημοφιλείς στην περιοχή, λόγω της ιστορίας τους, των διαφορετικών πολιτισμών και των πανέμορφων φυσικών θαυμάτων.

Φέτος, οι κορυφαίοι προορισμοί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Ιορδανία, δημοφιλείς για την ιστορία και την κληρονομιά τους.