Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών κινούνται οι κρατήσεις ξενοδοχείων για τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία, σύμφωνα με το SiteMinder.

Τα στοιχεία του World Hotel Index δείχνουν ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων κινούνται για την ώρα στο 116,3% του όγκου του 2019, ή 10,8% υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Μεταξύ των γειτονικών χωρών, μόνο η Πορτογαλία ξεπερνά τη δυναμική της Ισπανίας, με όγκους κρατήσεων ξενοδοχείων που ανέρχονται στο 127,7% των επιπέδων του 2019.

Πάνω από το 53,5% του συνόλου των κρατήσεων σε ισπανικά ξενοδοχεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφορούν διαμονή τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η άνοδος στις κρατήσεις ξενοδοχείων οφείλεται στους διεθνείς τουρίστες που βλέπουν τον Σεπτέμβριο ως ιδανική εποχή για να ταξιδέχουν στη χώρα, λόγω των ηπιότερων θερμοκρασιών και του λιγότερο κόσμου.

Τα δεδομένα του SiteMinder δείχνουν ότι τα δύο τρίτα ή το 66,2% των αναμενόμενων επισκεπτών τον Σεπτέμβριο θα είναι διεθνείς ταξιδιώτες.

Είναι ευχάριστο να βλέπεις τα διεθνή ταξίδια να ανακάμπτουν στην Ισπανία. Για τα ξενοδοχεία, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιολογήσουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, ειδικά όσον αφορά τις κρατήσεις, τις πληρωμές και την επικοινωνία, υπογράμμισε η κ. Sara Padrosa, Περιφερειακή Διευθύντρια της Ισπανίας στο SiteMinder.