Στην παραγγελία 10 αεροσκαφών A350-900 από την Airbus προχώρησε η Turkish Airlines, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2027, αρχής γενομένης από το 2025.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την αεροπορική εταιρία, η οποία εντάσσεται στα φιλόδοξα σχέδια της στρατηγικής της ανάπτυξης. Το A350-900 θεωρείται το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό αεροσκάφος ευρείας ατράκτου στον κόσμο. Είναι πρωτοπόρο στην κατηγορία 300-410 θέσεων, με πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης και άνεσης.

Η σχεδίαση του A350 ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής ενώ ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η απόδοση καυσίμου, χάρη στους κινητήρες νέας γενιάς και τη χρήση ελαφρών υλικών.

Είναι επίσης το πιο αθόρυβο αεροσκάφος στην κατηγορία του, μειώνοντας το αποτύπωμα θορύβου κατά 50% σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.  Περαιτέρω προσθέτοντας στην εμπειρία των επιβατών, η καμπίνα Airspace του A350 είναι η πιο αθόρυβη από οποιοδήποτε αεροσκάφος με διπλούς διαδρόμους, προσφέροντας σύγχρονα προϊόντα κατά την πτήση για απαράμιλλο επίπεδο άνεσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η παραγγελία των νέων αυτών αεροπλάνων αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών της και θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να επεκτείνει το δίκτυό της, προσφέροντας περισσότερους προορισμούς και βελτιωμένη πτητική εμπειρία στους πελάτες της.