Το καλύτερο καλοκαίρι στην ιστορία του κατέγραψε ο διαδικτυακός tour operator, On the Beach, καθώς ανακοίνωσε συνολική αξία συναλλαγών (TTV), ρεκόρ, ύψους 1,1 δισ. λιρών για το έτος που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η συνολική αξία συναλλαγών σημείωσε άνοδο 26%, από έτος σε έτος, λόγω της αύξησης του όγκου και των μέσων τιμών κράτησης. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία προέβλεψε πως τα προ φόρων κέρδη για το οικονομικό έτος θα κινηθούν στο ανώτατο σημείο των προσδοκιών της αγοράς.

Ο αριθμός των επιβατών το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να κινηθεί κατά 11% υψηλότερα από το καλοκαίρι πέρσι, με τον χειμώνα του 2023 επί του παρόντος να εμφανίζει αύξηση 26% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

«Παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι νωρίς, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 είναι επίσης σημαντικά βελτιωμένες από την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας.

Ο όμιλος αναμένει αύξηση 70% στη συνολική αξία συναλλαγών μεγάλων αποστάσεων και άνοδο 30% στην κατηγορία premium πέντε αστέρων – τους δύο στρατηγικούς τομείς επέκτασής του.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Shaun Morton δήλωσε: «Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τα οφέλη των επενδύσεων που έχουμε πραγματοποιήσει στην τεχνολογική πλατφόρμα, το εμπορικό σήμα και την προσφορά μας και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτό έχει οδηγήσει σε ανάπτυξη, τόσο στην κορυφή, όσο και στο τέλος της περιόδου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Με την πρόσβαση σε μεγαλύτερη χωρητικότητα θέσεων και κρεβατιών, εξασφαλίσαμε διακοπές για μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών από από ποτέ στο παρελθόν, καταφέρνοντας έτσι να έχουμε το πιο επιτυχημένο καλοκαίρι μας.

Μετά τις ισχυρές επιδόσεις μας στο δεύτερο εξάμηνο, θα ολοκληρώσουμε το οικονομικό έτος 2023 με τη δυναμική ενός ρεκόρ προθεσμιακών παραγγελιών και την αποδεδειγμένη πρόοδο σε στρατηγικούς τομείς επέκτασης, τους οποίους είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κατά το οικονομικό έτος του 2024”, κατέληξε ο επικεφαλής του On the Beach.