Σύνταξη tourismtoday.gr

Γύρω από τον Τουρισμό και τις Πράσινες Επενδύσεις, επικεντρώνεται ο διεθνής τομέας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023.
Οι επίσημοι εορτασμοί από τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) θα πραγματοποιηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ριάντ, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

“Ο τουρισμός δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός για τις οικονομίες μας ή για τις κοινωνίες μας. Οι δυνατότητες του είναι τεράστιες”, επισημαίνει ο Zurab Pololikashvili Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Παράλληλα υπογραμμίζει τη ζωτική ανάγκη για επενδύσεις για να διασφαλιστεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη.

Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις

Την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023, ο UNWTO θα δώσει έμφαση στον Τουρισμό και τις Πράσινες Επενδύσεις, όπως:

  • Επένδυση για Ανθρώπους (επενδύοντας στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες).
  • For Planet (επενδύοντας σε βιώσιμες υποδομές και επιταχύνοντας τον πράσινο μετασχηματισμό).
  • Ευημερία (επενδύοντας στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα).

Στο Ριάντ, ο UNWTO θα παρουσιάσει το Παγκόσμιο Πλαίσιο Επενδύσεων στον Τουρισμό και σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που τις περιβάλλουν.
Στους επίσημους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές του Διαγωνισμού UNWTO Women in Tech Startup για τη Μέση Ανατολή.

Από το Ριάντ στον κόσμο

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεν είναι η μεγαλύτερη γιορτή μέχρι στιγμής. Ο UNWTO θα υποδεχθεί εκπροσώπους από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 Υπουργών Τουρισμού.
Μαζί τους που είναι εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου από τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού, τόσο από την περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και παγκοσμίως.