Η IHG Hotels & Resorts, παγκόσμιος ηγέτης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με την Mastercard’s Priceless Planet Coalition.

Αυτή η συνεργασία στοχεύει να μετατρέψει τις δαπάνες των επισκεπτών σε απτή υποστήριξη για έργα αναδάσωσης παγκοσμίως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, κάθε συναλλαγή άνω των 50 $ που γίνεται με Mastercard σε συγκεκριμένα ακίνητα της IHG στις ΗΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα δωρεά 2 $ στην Conservation International. Αυτή η συνεισφορά, ισοδύναμη με το κόστος της καλλιέργειας ενός δέντρου, θα ενισχύσει τις προσπάθειες αποκατάστασης δέντρων.

Ο Συνασπισμός Priceless Planet, που διευθύνεται από την Conservation International και το World Resources Institute, συγχωνεύει εταιρικές πρωτοβουλίες βιωσιμότητας. Η αποστολή του είναι να συσπειρώσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά της κλιματικής αλλαγής. Με τη συμμετοχή της IHG, ο συνασπισμός προβλέπει την αποκατάσταση περίπου 1,5 εκατομμυρίου δέντρων σε περιοχές όπως η Βραζιλία, η Μαδαγασκάρη και η Απαλαχία στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα δεδομένα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων παρουσιάζουν μια ανησυχητική εικόνα: πάνω από 10 εκατομμύρια στρέμματα ζωτικής σημασίας τροπικών πρωτογενών τροπικών δασών εξαφανίστηκαν πέρυσι. Αυτά τα δάση διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διατήρηση των μέσων διαβίωσης, στη δέσμευση άνθρακα και στη βιοποικιλότητα. Αντιμετωπίζοντας αυτήν την ανησυχητική τάση, ο Συνασπισμός Priceless Planet έχει δεσμευτεί να αναζωογονήσει 100 εκατομμύρια δέντρα σε έξι ηπείρους, στοχεύοντας περιοχές με τη μέγιστη παγκόσμια ανάγκη.

Η Catherine Dolton, Chief Sustainability Officer της IHG, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας: «Η συμμετοχή μας αντικατοπτρίζει την πρωτοβουλία «Ταξίδι στο αύριο» της IHG, μια δεκαετία υπεύθυνη επιχειρηματική στρατηγική που δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τον παγκόσμιο αντίκτυπο των συνδυασμένων προσπαθειών μας. ”

H Ellen Jackowski, Chief Sustainability Officer της Mastercard, παρατήρησε: “Ο Συνασπισμός Priceless Planet σχεδιάστηκε για να προωθήσει τη συλλογική δράση για το κλίμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε το IHG για να υποστηρίξουμε έργα που δίνουν προτεραιότητα τόσο στους ανθρώπους όσο και στον πλανήτη.”

Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στη διαρκή συμμαχία μεταξύ της Mastercard και της IHG. Η συνεργασία τους είχε προηγουμένως τονιστεί με την εισαγωγή της IHG® Rewards Premier Business Mastercard® από την Chase, τον κορυφαίο εκδότη καρτών co-brand στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, έως τις 16 Οκτωβρίου 2023, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 15% στην επόμενη φθινοπωρινή τους απόδραση στο IHG® Hotels & Resorts .