Σε αναστολή των δραστηριοτήτων του προχώρησε το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο πολυτελών ταξιδιών Luxtripper, με έδρα το Λονδίνο, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο οικονομικής αναδιάρθρωσης.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Βρετανίας, η οποία σε σχετική ανακοίνωση, επισήμανε ότι οι κρατήσεις της Luxtripper μόνο για καταλύματα και τα πακέτα που δεν αφορούν πτήσεις δεν καλύπτονται από το σύστημα Atol,

Την ίδια στιγμή στον ιστότοπο της Luxtripper αναφέρεται ότι η εταιρία έχει προσλάβει την Resolve Advisory Ltd προκειμένου να τρέξει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, η οποία, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση επιλογών για την αναζήτηση πώλησης της επιχείρησης.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, με την ελπίδα να βρεθεί αγοραστής που θα διασφαλίσει την συνέχεια της επιχείρησης.

Η Luxurytripper άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες της από την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε “σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και εξέδωσε ανακοίνωση στις 19 Οκτωβρίου με την οποία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της.

Η εταιρεία διέθετε άδεια Atol για 4.437 επιβάτες. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι πελάτες βρίσκονται στο εξωτερικό και πόσοι κατέχουν μελλοντικές κρατήσεις.

Η Luxtripper κατέλαβε τη 19η θέση στην ετήσια κατάταξη των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ιδιωτικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις τον Ιούλιο, με αναφερόμενες πωλήσεις σχεδόν 28 εκατομμυρίων λιρών το έτος έως τον Μάρτιο του 2023.