Μια πρόσφατη έρευνα της British Airways αποκαλύπτει μια σημαντική αλλαγή στις ταξιδιωτικές τάσεις του Καναδά για το επόμενο έτος, δείχνοντας μια άνευ προηγουμένου επιθυμία να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τον κόσμο.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Από την πανδημία, ένα εντυπωσιακό 58% των Καναδών έχει αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για ταξίδια. Οι Καναδοί επιθυμούν μεγαλύτερη παραμονή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με το 23% να τάσσεται υπέρ αυτής της προσέγγισης.

 

Πολιτιστική εμβάπτιση και μοναδικές εμπειρίες

Περίπου το 29% είναι πρόθυμοι να βουτήξουν σε νέους πολιτισμούς, ενώ το 18% αναζητά πρωτόγνωρες εμπειρίες. Από την εξερεύνηση κρυμμένων πολύτιμων λίθων μέχρι τη συμμετοχή σε μεγάλες εκδηλώσεις, οι Καναδοί είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν τα μονοπάτια που δεν έχουν ταξιδέψει, με το 64% να σχεδιάζει να βγει από την πεπατημένη.

Προορισμοί: Ευρώπη στην κορυφή

Όσον αφορά τους προορισμούς, η Ευρώπη βρίσκεται στην κορυφή των charts με το 42% των Καναδών να σχεδιάζει να επισκεφτεί, ακολουθούμενη από τη Βόρεια και Νότια Αμερική (28%) και ένα περιπετειώδες 13% να στρέφει το βλέμμα του στην Αφρική.

Ταξίδια χωρίς τεχνολογία και επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Είναι ενδιαφέρον ότι το 12% των Καναδών ενδιαφέρεται για μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση ταξιδιωτικών σχεδίων για το 28% των Καναδών. Αντίθετα, οι γείτονές μας στο νότο επηρεάζονται περισσότερο από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές τοποθεσίες. Μια μοναδική αλλαγή στις ταξιδιωτικές επιλογές του Καναδά είναι η επιρροή του ηθοποιού Ryan Reynolds, με το 52% όσων ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να αναφέρουν ως παράγοντα την ιδιοκτησία του στο Wrexham AFC.

 

British Airways: Διευκόλυνση ταξιδιών στον Καναδά

Ο Chief Commercial Officer της British Airways, Colm Lacy , υπογραμμίζει τον ενθουσιασμό του προγραμματισμού των διακοπών και της επανασύνδεσης με αγαπημένα πρόσωπα. Με απευθείας πτήσεις από το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ προς το Λονδίνο , οι Καναδοί ταξιδιώτες έχουν πληθώρα προορισμών σε κοντινή απόσταση. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις δύο φορές την ημέρα μεταξύ Τορόντο και Λονδίνου και καθημερινές πτήσεις από Μόντρεαλ και Βανκούβερ, προσφέροντας συνδέσεις σε περισσότερες από 65 χώρες.

Καθώς πλησιάζει το 2024, οι Καναδοί ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι ανακάλυψης και σύνδεσης. Με μια σειρά από προορισμούς και εμπειρίες σε αναμονή, η επόμενη χρονιά υπόσχεται να είναι μια αξιοσημείωτη χρονιά για τους λάτρεις των ταξιδιών σε όλο τον Καναδά.