Η Skyscanner σε νέα έκθεση για το 2024, προβλέπει τις επερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις των Βρετανών και προσδιορίζει τους κορυφαίους προορισμούς τους για το έτος, τόσο από άποψη δημοτικότητας όσο και από άποψη αξίας.

Η έκθεση είναι ένα μείγμα από τα εκτεταμένα δεδομένα της Skyscanner, τα οποία περιλαμβάνουν εκατομμύρια αναζητήσεις για πτήσεις και ξενοδοχεία, σε συνδυασμό με μια σε βάθος ετήσια μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών. Επιπλέον, ενσωματώνει ανάλυση ειδικών για να δώσει μια στρογγυλεμένη άποψη του ταξιδιωτικού τοπίου για το 2024.

Η Skyscanner απαριθμεί τους 10 κορυφαίους προορισμούς , προσφέροντας μια ματιά στα μέρη που αιχμαλωτίζουν τη φαντασία των ταξιδιωτών. Εκτός από αυτό, η έκθεση επισημαίνει επίσης τους 10 προορισμούς που υπόσχονται την καλύτερη αξία, καθιστώντας τους ιδανικές επιλογές για ταξιδιώτες που δεν έχουν προϋπολογισμό .

Οι κορυφαίοι δημοφιλείς προορισμοί για ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

1 Vigo, Ισπανία +1235%

2 Λειψία, Γερμανία +545%

3 Ρίμινι, Ιταλία +362%

4 Bydgoszcz, Πολωνία +313%

5 Sapporo, Ιαπωνία +276%

6 Οσάκα, Ιαπωνία +231%

7 Νάντη, Γαλλία +229%

8 Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη +221%

9 Billund, Δανία +219%

10 Τόκιο, Ιαπωνία +208%

Για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η απόκτηση αξίας για τα χρήματά τους παραμένει ζωτικής σημασίας, με το κόστος ξενοδοχείων (25%) και τα έξοδα πτήσης (22%) να είναι οι κύριοι καθοριστικοί παράγοντες των ταξιδιωτικών προορισμών τους .

Ωστόσο, η σημασία των ταξιδιωτικών εμπειριών συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ των καταναλωτών, όπως αποδεικνύεται από πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο που σχεδιάζουν να διαθέσουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό για ταξίδια το 2024 σε σύγκριση με το 2023.

Επιπλέον, το 41% ​​σκοπεύει να διατηρήσει τα επίπεδα δαπανών του . Τα δεδομένα της Skyscanner για το 2024 υποδεικνύουν μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την αξία στα ταξίδια, με τις αποφάσεις να μην καθορίζονται πλέον αποκλειστικά από την τιμή.

Κορυφαίοι προορισμοί του 2024

1 Φάρο, Πορτογαλία -24%

2 Αλγέριοι, Αλγερία -23%

3 Νίκαια, Γαλλία -19%

4 Dalaman, Τουρκία -13%

5 Αττάλεια, Τουρκία -12%

6 Ζυρίχη, Ελβετία -11%

7 Βοστώνη, ΗΠΑ -10%

8 Λος Άντζελες, ΗΠΑ -10%

9 Φρανκφούρτη, Γερμανία -9%

10 Νέα Υόρκη, ΗΠΑ -9%

Επιπλέον, η Skyscanner προσδιορίζει αναδυόμενους τύπους ταξιδιωτών για το 2024:

Αναλογικοί τυχοδιώκτες – Με την επιθυμία να αποσυνδεθούν, οι ταξιδιώτες της Gen Z απολαμβάνουν παλιές, αναλογικές εμπειρίες, με το 16% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο να ετοιμάζουν μια φωτογραφική μηχανή Polaroid για τα ταξίδια τους.

Παραθεριστές – Οι μισοί ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγουν ομαδικά ταξίδια για να γιορτάσουν σημαντικές περιστάσεις. Ωστόσο, ο συντονισμός αυτών των ταξιδιών μπορεί να είναι δύσκολος, καθώς το 32% αποτρέπεται από ζητήματα ομαδικής επικοινωνίας. Η Skyscanner έχει ζητήσει συμβουλές από το WhatsApp για να βοηθήσει να μετατρέψει τα σχέδια ομαδικής συνομιλίας σε πραγματικότητα.

Luxe-for-Less Seekers – Η έρευνα της Skyscanner δείχνει ότι το 10% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αναβαθμιστεί σε business ή σε πρώτη θέση το 2024, με το 14% να αναζητά πρόσβαση στα σαλόνια του αεροδρομίου. Η Skyscanner προσφέρει πληροφορίες για την προσιτή πολυτέλεια, μοιράζοντας τα καταλύματα πέντε αστέρων με την καλύτερη αξία παγκοσμίως.