Η Ryanair επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να επιστρέψει τις πτήσεις προς το Ισραήλ αφού ανέστειλε την επανέναρξη τον Φεβρουάριο.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας επανεκκίνησε τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion από μέρη της Ευρώπης την 1η Φεβρουαρίου μετά από μακρά αναστολή λόγω της σύγκρουσης στη Γάζα.

Ωστόσο, η Ryanair διέκοψε ξανά τις πτήσεις και είπε ότι θα παραμείνουν σε αναστολή έως ότου το αεροδρόμιο ανοίξει ξανά έναν ειδικό τερματικό σταθμό για υπηρεσίες χαμηλού κόστους.

Η αεροπορική εταιρεία είπε τότε ότι είχε στείλει γραπτώς επιστολή στο αεροδρόμιο ζητώντας επιβεβαίωση για το πότε θα ανοίξει ξανά ο τερματικός σταθμός 1, «πράγμα που θα επιτρέψει στη Ryanair να ξαναρχίσει την πώληση πτήσεων χαμηλού ναύλου από και προς το Τελ Αβίβ».

Σε μια ενημέρωση χθες (Πέμπτη), η Ryanair επιβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα επέστρεφαν από τις 3 Ιουνίου «μετά την απόφαση του διεθνούς αεροδρομίου Ben Gurion να επαναλειτουργήσει τον τερματικό σταθμό 1 χαμηλού κόστους».

Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί 40 πτήσεις την εβδομάδα από και προς Αθήνα, Μπάρι, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Μάλτα, Μιλάνο και Πάφο.

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: «Είναι σπουδαία νέα που το αεροδρόμιο Ben Gurion ανοίγει ξανά τον τερματικό σταθμό 1, γεγονός που επέτρεψε στη Ryanair να συνεχίσει τις δραστηριότητές μας στο Τελ Αβίβ από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, με 40 εβδομαδιαίες πτήσεις προς/από βασικές αγορές».

Η EasyJet ξεκίνησε ξανά τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ από το αεροδρόμιο Luton και την British Airways από το Χίθροου μετά την επιστροφή των πτήσεων της Wizz Air την 1η Μαρτίου.

Ωστόσο, οι πτήσεις της Virgin Atlantic από το Χίθροου προς το Τελ Αβίβ παραμένουν σε αναστολή έως τις 4 Σεπτεμβρίου.