Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει οι ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν πάνω από 100.000 παιδιά στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Σύμφωνα με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ,  Μάνος Κόνσολας, προς τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών θα έπρεπε ήδη να έχει καταβληθεί η πρώτη και η δεύτερη δόση που αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού ποσού.

Ο κ.Κόνσολας επισημαίνει ότι πολλοί παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι κάποιοι παιδικοί σταθμοί προσανατολίζονται να προχωρήσουν στη διακοπή της φιλοξενίας παιδιών, αφού μέχρι σήμερα, καλύπτουν μόνοι τους τις δαπάνες των τροφείων και της φιλοξενίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θέτει το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δύο πρώτων δόσεων και του προγραμματισμού σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς την περίοδο 2016 -2017, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι, πλέον, αυξημένες.