Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εννιά ημέρες πριν από την έναρξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ, Ορλί και Μπουρζέ, ετοιμάζονται να κατέβουν σε απεργία στις 17 Ιουλίου.

Τα συνδικάτα εργαζομένων CGT, CFDT, FO και UNSA στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη γαλλική πρωτεύουσα, κάλεσαν σήμερα τα μέλη τους σε κινητοποίηση.

Σκοπός της απεργίας είναι να δοθεί μπόνους “σε όλο το προσωπικό” -που θα εργαστεί τη διάρκεια των παραδοσιακών καλοκαιρινών διακοπών στη Γαλλία- καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας το διάστημα των Αγώνω πο η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα αεροδρόμια του Παρισιού.

Σαρλ ντε Γκολ και Ορλί είναι οι κύριες πύλες στη Γαλλία για τους διεθνείς επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπως εκτιμάται έως και 350.000 άτομα ημερησίως θα διέρχονται από τους δύο αερολιμένες μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι αθλητές και ο εξοπλισμός τους.

Χιλιάδες αθλητές αναμένεται να αρχίσουν να φτάσουν στις 18 Ιουλίου, όταν ανοίγει το χωριό που θα φιλοξενηθούν.
Ένας νέος προσωρινός υπερμεγέθης τερματικός σταθμός αποσκευών στο Σαρλ ντε Γκολ θα χειρίζεται εξοπλισμό όπως καγιάκ, ποδήλατα και κοντάρια.