Η αγορά τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 1.316,4 δισ. το 2033, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 7,2%. Αυτό αναφέρουν τα τελευταία δεδομένα από ανάλυση του Future Market Insights (FMI).

Τα ταξίδια με βάση τη θρησκεία διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην ενεργό προώθηση περιηγήσεων και ταξιδιών πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια θρησκευόμενοι ταξιδιώτες μετακινούνται από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο.

Βασικά Takeaways

Διάφορες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προωθούν ενεργά και διατηρούν τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Υπουργείο Τουρισμού στην Ινδία απηύθυνε μια πρόσκληση γνωστή ως Swadesh Darshan για την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών κυκλωμάτων για την εξυπηρέτηση του μαζικού και εξειδικευμένου τουρισμού.

Το Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και Πληροφοριακών Πόρων (CLIR) και οι Βιβλιοθήκες του Στάνφορντ ανακοίνωσαν την έναρξη της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της Μέσης Ανατολής (DLME), η οποία σκοπεύει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά αποθετήρια αρχαιοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στον κόσμο. Αυτό θα οδηγήσει περαιτέρω σε ώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή αυτή.