Η Airbnb, πρωτοστατεί στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς.

Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης αντιμετωπίζει ζητήματα όπως προκλήσεις υποδομής, ψηφιακός γραμματισμός και κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά εμπόδια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει οργανώσει εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων, παρέχει εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων και πλατφόρμας και διευκολύνει τις κοινότητες των οικοδεσποτών.

Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν συνεργασίες με το Uttarakhand Tourism Development Board και την Global Himalayan Expeditions (GHEImpact Ventures. Τμήμα Τουρισμού της Γκόα και Ένωση Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών (SEWA), το Ίδρυμα Κοινωνίας του Διαδικτύου (ISF), την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας Airbnb στις Φιλιππίνες (AEAP) και το Συμβούλιο Τουρισμού της Madhya Pradesh.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 στην Ινδονησία, η Airbnb ξεκίνησε μια Ακαδημία Επιχειρηματικότητας Airbnb για την ανάπτυξη της τοπικής τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω εκπαίδευσης και υποστήριξης.

Το πρόγραμμα, που διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας της Ινδονησίας, έχει φτάσει σε 27 χωριά και συνεχίζει να επεκτείνει και να διασκορπίζει τα οφέλη του τουρισμού σε περισσότερες κοινότητες.