Ο Ντίνος Φραντζεσκάκης, ηγετική μορφή στη ταξιδιωτική βιομηχανία και Country Director της Discover the World, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο κ. Φρατζεσκάκης, Country Director της Discover the World για την Ελλάδα και την Κύπρο, ήταν γνωστός για την ηγετική του ικανότητα και το πάθος του για την ανάπτυξη και την καινοτομία στον τομέα των πωλήσεων.

Η πορεία του Ντίνου Φραντζεσκάκη στη βιομηχανία των ταξιδιών ξεκίνησε το 1966 και υπήρξε μια αδιάκοπη πορεία γεμάτη επιτυχίες και αναγνώριση. Από το 1991, ο Ντίνος συνδέθηκε με την Discover the World, όπου ηγήθηκε της ομάδας πωλήσεων ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, προσφέροντας καθοδήγηση και στρατηγική ανάπτυξη που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή η εταιρία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η καριέρα του ήταν γεμάτη από διακρίσεις και επιτεύγματα, με αποκορύφωμα την απονομή του βραβείου “Discover Director of the Year” το 2006. Το βραβείο αυτό αποτελεί την πιο τιμητική διάκριση για έναν διευθυντή της Discover, αναγνωρίζοντας την αριστεία στις πωλήσεις, την επιχειρηματικότητα και το δημιουργικό μάρκετινγκ.

Η επαγγελματική πορεία του Ντίνου ήταν πολυδιάστατη. Είχε εργαστεί σε ποικίλες θέσεις στην αεροπορική, την ξενοδοχειακή, την κρουαζιέρα και την τραπεζική βιομηχανία. Είχε διατελέσει Εκτελεστικός Διευθυντής στην Aviate Aviation and Tourism, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για την Qantas Airways σε Αθήνα και Μελβούρνη, Γενικός Διευθυντής της Dalia Tours, Διευθυντής Πωλήσεων του Hotel Athenaeum Intercontinental και Βοηθός Berthing Officer για τις Chandris Lines.

Συμβολή και Κοινωνική Δράση

Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Ντίνος Φραντζεσκάκης ήταν ενεργό μέλος της ευρύτερης τουριστικής κοινότητας. Ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) καθώς και τεσσάρων διαφορετικών Επιμελητηρίων.

Ο Ντίνος Φραντζεσκάκης θα μείνει στη μνήμη των συναδέλφων και φίλων του ως ένας αληθινός ηγέτης και πρότυπο στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Η κληρονομιά του και η συνεισφορά του στον τομέα θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις μελλοντικές γενιές επαγγελματιών του τουρισμού.

Η απώλεια του Ντίνου Φραντζεσκάκη αφήνει ένα σημαντικό κενό, αλλά και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Η νεκρώσιμη ακολουθία είναι στο Α ‘ νεκροταφειο στο εκκλησάκι του Αγίου Λάζαρου την Τετάρτη 31/7 ώρα 10:30 το πρωί.