Τα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ιταλία όλο τον Αύγουστο θα παρεμποδιστούν από σοβαρές καθυστερήσεις, ακυρώσεις και μεγαλύτερους χρόνους ταξιδιών λόγω αναβαθμίσεων υποδομών και εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με την Rete Ferroviaria Italiana (RFI).

Η RFI προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να αναμένουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις άνω των δύο ωρών σε διάφορες περιφέρειες όπου εκτελούνται δρομολόγια από την Trenitalia και την Italo.

Τα δρομολόγια που επηρεάζονται περισσότερο είναι η γραμμή Τορίνο-Μιλάνο-Βενετία, η γραμμή υψηλής ταχύτητας Μιλάνο-Μπολόνια και η γραμμή υψηλής ταχύτητας Ρώμη-Φλωρεντία.

Η Trenitalia είπε ότι οι χρόνοι ταξιδιού αναμένεται να αυξηθούν έως και δύο ώρες στη γραμμή Μιλάνο-Μπολόνια από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου. Τα τρένα υψηλής ταχύτητας Frecciarossa στη γραμμή Τορίνο-Μιλάνο-Ρώμη-Νάπολη-Σαλέρνο πιθανότατα θα επηρεαστούν περισσότερο, με εκτεταμένους χρόνους ταξιδιού και ακυρώσεις.

Από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου, οι διακοπές στη γραμμή Φλωρεντία-Ρώμη και οι επιβραδύνσεις στη γραμμή υψηλής ταχύτητας Μιλάνο-Μπολόνια θα αυξήσουν τους χρόνους ταξιδιού έως και 80 λεπτά.

Πρόσθετα έργα ασφαλείας στις γραμμές Μιλάνο-Domodossola και Domodossola-Iselle, που περνούν στην Ελβετία, θα επηρεάσουν επίσης τις διασυνοριακές συνδέσεις όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τα λεωφορεία θα αντικαταστήσουν ορισμένα τρένα μεταξύ Μιλάνου και Domodossola και μεταξύ Μιλάνου, Λωζάνης και Γενεύης, με τα έργα στη γραμμή Domodossola-Iselle να προγραμματίζονται από τις 9 έως τις 30 Αυγούστου και στη γραμμή Μιλάνο-Domodossola έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στη γραμμή υψηλής ταχύτητας Μιλάνο-Βενετία, όλα τα τρένα μεταξύ Βερόνα και Βιτσέντζα θα ακυρωθούν από τις 31 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, με ορισμένες τοπικές συνδέσεις να αντικατασταθούν με λεωφορεία. Οι χρόνοι ταξιδιού από τη Βενετία στο Μιλάνο αναμένεται να αυξηθούν έως και 90 λεπτά και έως και 2,5 ώρες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι διασυνοριακές υπηρεσίες σε αυτή τη γραμμή αναμένεται επίσης να υποστούν ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Trenitalia είπε ότι οι πληγέντες ταξιδιώτες με κρατήσεις Freccia υψηλής ταχύτητας έχουν ενημερωθεί για τη διακοπή μέσω περίπου 17.000 email και 800 μηνυμάτων κειμένου.

Σε περιπτώσεις καθυστερήσεων άνω των 60 λεπτών ή ακυρώσεων, στους ταξιδιώτες προσφέρεται πλήρης επιστροφή χρημάτων ή η επιλογή να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους, σύμφωνα με την il Corriere della Sera.