Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η SWISS αναστέλλει τις πτήσεις από/προς Τελ Αβίβ και Βηρυτό λόγω εντάσεων στη Μέση Ανατολή, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και προσφέροντας στους επηρεαζόμενους επιβάτες επανακράτηση ή επιστροφή χρημάτων.

Οπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, “μετά από προσεκτική εξέταση, η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις από τη Ζυρίχη προς το Τελ Αβίβ και επιστροφή (LX252 και LX253) μέχρι και την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Οι πτήσεις από και προς τη Βηρυτό θα παραμείνουν σε αναστολή έως και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου”.

Η SWISS βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με το προσωπικό της στο Τελ Αβίβ και τους προσφέρει την ευκαιρία να φύγουν από τη χώρα.

“Λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει η απόφαση, αλλά η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος μας είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα, αναφέρει η αεροπορική εταιρεία.

Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα ενημερωθούν άμεσα. Φυσικά, προσφέρουμε δωρεάν επανακράτηση σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή πλήρη επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου.

Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ειδικοί μας αξιολογούν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές στην Ελβετία και επί τόπου”.

8,5 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2024

Η SWISS μετέφερε περίπου 8,5 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 12,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

  • Πάνω από 69.000 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο αυτή, 13% περισσότερες από ό,τι την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023.
  • Η συνολική παραγωγή του συστήματος κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 12,4% σε ετήσια βάση σε όρους διαθέσιμων χιλιομέτρων θέσεων.
  • Ο συνολικός όγκος κίνησης του πρώτου εξαμήνου, μετρούμενος σε επιβατοχιλιόμετρα με έσοδα, αυξήθηκε κατά 10,5% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ο συντελεστής πληρότητας σε επίπεδο συστήματος για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθε σε 81,9%, μειωμένος κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους.