Η Travel Counselors ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο £ σε ετήσιες πωλήσεις για πρώτη φορά εν μέσω της έντονης ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό και της αυξανόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας εκδρομών.

Οι πωλήσεις σε πελάτες αναψυχής κατά τους 12 μήνες έως τις 23 Αυγούστου συνεισέφεραν 735 εκατομμύρια £ στα έσοδα του προσωπικού προγραμματιστή διακοπών, ενώ ανέφερε επίσης 265 εκατομμύρια £ σε εταιρικές πωλήσεις, κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων – £ 364 εκατομμύρια – αποδόθηκε σε προσαρμοσμένα πακέτα TC, ενώ το TC Journeys, ένα από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ενσωματωμένα στην τεχνολογική πλατφόρμα της εταιρείας, προσφέρει πλέον περισσότερα από 215 δρομολόγια σε 66 χώρες, βασιζόμενη στη θέση της εταιρείας ως ταξιδιωτικός πράκτορας.

Η Travel Counselors κατέγραψε περισσότερες από 155.000 κρατήσεις αναψυχής τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, με μέση αξία 4.717 £. Ανέφερε επίσης περισσότερες από 164.000 εταιρικές κρατήσεις με μέση αξία £1.577.

Οι προορισμοί διακοπών με τη μεγαλύτερη ζήτηση κατά την περίοδο των 12 μηνών περιελάμβαναν τη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και τη νοτιοανατολική Ασία.

Οι διακοπές κρουαζιέρας συνεισέφεραν σχεδόν 50 εκατομμύρια £ σε πωλήσεις κατά τους 12 μήνες έως τις 23 Αυγούστου, ενώ αναφέρθηκε αύξηση 70% στη ζήτηση για ταξίδια στην Ιαπωνία.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανέφερε αύξηση 31% στη συνολική αξία συναλλαγής σε περισσότερα από 941 εκατομμύρια £ για το έτος έως τον Οκτώβριο του 2023 και αύξηση 14% στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Η Travel Counselors ελπίζει να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση για να διπλασιάσει τα έσοδα τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού φτάσει το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου λιρών σε πωλήσεις, αριθμός που προβλήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο .

«Αυτό το σχέδιο βασίζεται σε γενικές γραμμές στο να κάνουμε αυτό που κάνουμε αυτήν τη στιγμή, το οποίο προσελκύει πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους να διευθύνουν τη δική τους ταξιδιωτική επιχείρηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Travel Counselors και αναπτύσσοντας την premium αγορά αναψυχής και εταιρικής μας κυρίως οργανικής βάσης», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Byrne.

Η έκρηξη των διακοπών μετά την πανδημία βοήθησε την εταιρεία να επεκταθεί σημαντικά καθώς οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για τον τουρισμό και τις εξατομικευμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Η κοινότητα τς Travel Counselors συνέχισε να αναπτύσσεται, με 297 νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσχωρούν τον τελευταίο χρόνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.121 στα τέλη Αυγούστου.

Έως και 171 από αυτές πέτυχαν την καλύτερη απόδοση πωλήσεων τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Byrne είπε: «Η ουσία του επιχειρηματικού μοντέλου είναι ο ταξιδιωτικός σύμβουλος να χτίζει μια σχέση μαζί σας. Νομίζω ότι οι άνθρωποι λαχταρούν και θέλουν να μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες και καταναλωτικές υπηρεσίες από ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.

«Όσον αφορά τον καταναλωτή, φροντίζουμε τόσο τους πελάτες αναψυχής, τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε διακοπές, όσο και τους εταιρικούς πελάτες, τους ανθρώπους που κατέχουν και φροντίζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που πιστεύουμε ότι διαφοροποιούμαστε είναι η εξατομικευμένη σχέση μεταξύ του ταξιδιωτικού συμβούλου και του πελάτη, η δημιουργία χειροποίητου κάτι που είναι κατάλληλο για εσάς, η διατήρηση επαφής μαζί σας και η διασφάλιση ότι σας φροντίζουμε πολύ και ότι αυτοί σε θέση να το κάνει αυτό υποστηρίζεται από την τεχνολογική μας πλατφόρμα.

«Η επιτυχία μας καθοδηγείται από τη δύναμη της τεχνολογικής μας πλατφόρμας, που ενισχύεται από το ανθρώπινο άγγιγμα των ταξιδιωτικών μας συμβούλων. Αυτός ο νικηφόρος συνδυασμός τους υποστηρίζει να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους με τρόπο που τους ταιριάζει.

«Η επένδυσή μας στην τεχνολογία μάς βοήθησε επίσης να χτίσουμε τη θέση μας ως κορυφαίος ταξιδιωτικός πράκτορας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προσφέρουμε πιο προσαρμοσμένα πακέτα που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας. Προσβλέπουμε στο μέλλον με ενθουσιασμό καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να πετυχαίνουμε μαζί».