Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Dertour Group παρουσίασε τον καλοκαιρινό του ισολογισμό για το τρέχον έτος. Ο αριθμός των επισκεπτών για τις επωνυμίες Dertour, ITS, Meiers Weltreisen και Travelix αυξήθηκε 18%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία αντιπροσωπεύουν μεγάλο μερίδιο των κρατήσεων. Οι κρατήσεις για διακοπές την προαναφερόμενη περίοδο έγιναν μέσω πρακτορείων (66%), 6% περισσότερες από το 2023.

Ανάπτυξη χάρη στην αφερεγγυότητα της FTI

Η ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα αισθητή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στην Αίγυπτο και την Τουρκία. Ο λόγος για αυτό είναι προφανής.
Μετά τη χρεοκοπία της ανταγωνιστικής FTI -η οποία είχε δυναμική παρουσία σε αυτές τις χώρες- η τούρτα αναδιανεμήθηκε.

«Οι τουρίστες έχουν κατανεμηθεί στους υπόλοιπους tour operators. Αυτό αύξησε τον αριθμό των ταξιδιωτών μας», τόνισε ο Sven Schikarsky, διευθυντής προϊόντων σε Dertour Group.

Οπως υπογραμμίζει και οι ευνοϊκές συναλλαγματικές συνθήκες σε πολλούς προορισμούς για διακοπές παίζουν επίσης ρόλο.

«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιθυμία για καλοκαιρινές διακοπές ήταν ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι πέρυσι. Ο αριθμός πελατών έχει επιστρέψει «χονδρικά» στο επίπεδο πριν από τον κορωνοϊό», είπε.

Η Ελλάδα στους top προορισμούς του Dertour Group

  • Ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε Dertour Group ήταν η Τουρκία (+48%) η οποία ξεπέρασε την Ισπανία (+11%).
  • Στην 3η θέση ακολουθεί η Ελλάδα.
  • Η Γερμανία, η Αίγυπτος και η Ιταλία είναι στην 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

  • Στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε 37%.
  • Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς προηγούνται της κατάταξης στο +24%.
  • Με άνοδο ταξιδιωτών 46%, η ανάπτυξη για τον Ινδικό Ωκεανό (Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες) ήταν ακόμη μεγαλύτερη, τοποθετώντας τον προορισμό στη δεύτερη θέση στις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Η τάση προς «ψύξη», δηλαδή διακοπές στον πιο δροσερό βορρά, δεν παρατηρήθηκε στον Όμιλο Dertour. Αν και ο αριθμός αυξήθηκε ελαφρώς και εδώ, οι μάζες εξακολουθούν να ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Οι κλασικές διακοπές στην παραλία παραμένουν το νούμερο 1 μοτίβο διακοπών το καλοκαίρι.