Σύνταξη tourismtoday.gr

Για την ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης στο Πήλιο και στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, συζήτησαν εμπειρογνώμονες του τομέα στο 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού στον Βόλο.

Η δράση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ένωση Ξενοδόχων και τους Δήμους, Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου στο Βόλο, ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα συνεργασίας.

Ο κομβικός ρόλος του αεροδρομίου

Το Πήλιο είναι ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές που συνδυάζει βουνά, παραλίες και γραφικά χωριά.
Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες. Κομβικό ρόλο παίζει το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στη Νέα Αγχίαλο.

Η περιοχή, όπως επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, χρειάζεται «καλύτερες αεροπορικές συνδέσεις».

Πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι, η Eurowings είχε απευθείας πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη στον Βόλο και μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί μόνο μία σύνδεση με το Ντίσελντορφ για το 2025.

Οπως τονίζει η Ένωση έχει «δεσμευτεί στο να συνδράμουμε στη διατήρηση αλλά και προσέλκυση περισσότερων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο».

«Παράθυρο ανοιχτό» για νέες συνεργασίες

Οι ξενοδόχοι τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «μετά από μια δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία το Φόρουμ αυτό άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για νέες συνεργασίες και θα χαρούμε πολύ να καθιερωθεί σταθερά στην περιοχή μας, καθώς περισσότερο από ποτέ τώρα χρειάζονται αντίστοιχες δράσεις προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα της περιοχής μετά τις καταστροφές αλλά και τις συνέπειες αυτών που έπληξαν την φήμη της.
Παραμένουμε πιστοί στην πεποίθηση ότι «Όλοι μαζί μπορούμε» να συσπειρωθούμε για ένα κοινό σκοπό».

Οσον αφορά την παρουσία της Airbnb, αυτό που ενοχλεί τους ξενοδόχους Μαγνησίας είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε επίπεδο φόρων και απαιτήσεων.

Παράλληλα με το Φόρουμ, την περιοχή επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε σε αυτήν, Γερμανός δημοσιογράφος που επιλέχθηκε κατά τη διάρκεια κλήρωσης στο B2B της «Choose Greece» στο Μόναχο καλεσμένος από το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.