Στις 2-3 Οκτωβρίου 2024, το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δεύτερη συνάντηση διεθνή συνάντηση του PM AGORA- Professional Development and Wellbeing for EU Project Managers!

Πρόκειται για μια μοναδική διήμερη εκδήλωση, που φέρνει κοντά project managers ευρωπαϊκών έργων από όλη την Ευρώπη, με στόχο να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και καινοτόμες ιδέες.

Η φετινή διεθνής εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, την T-hap και την InnoEUsphere, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που συνδυάζει τη δικτύωση, την επαγγελματική ανάπτυξη και την ευεξία.

Ήδη, πολλοί project managers από διάφορους οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, αναδεικνύοντας το event ως το σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του χώρου.

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή με την αιγίδα του αλλά και με εκπροσώπους, που θα βρίσκονται στην εκδήλωση για να εξετάσουν πιθανές συνεργασίες με τους συμμετέχοντες και τους φορείς που εκπροσωπούν.

Μεταξύ αυτών, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέας Γραμματικογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, κ. Ιωάννης Γεώργιζας θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει συνεδρίες δικτύωσης και panel discussions με έμπειρους project managers από όλη την Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και να διαγωνιστούν στο διαγωνισμό «PM Showdown: Compete, Conquer, and Claim Your Prize».

Μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης μέρας η εκδήλωση θα κορυφωθεί με το Επίσημο Δείπνο της διοργάνωσης σε γνωστό εστιατόριο, με θέα την Ακρόπολη, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες γνωριμίας και δικτύωσης στους συμμετέχοντες σε χαλαρό κλίμα!

Η δεύτερη ημέρα έχει ως επίκεντρο την ευεξία των συμμετεχόντων, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε παρόμοια εκδήλωση, με καινοτόμα workshops με ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και το διάσημο Wellbeing World Café, όπου οι project managers σε μία συμμετοχική διαδικασία, θα εξερευνήσουν, με την καθοδήγηση ειδικών, πρακτικές για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο Θεάτρου EMPOWERMENT Theater, που θα προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω της τέχνης, ή να συμμετάσχουν σε μια Περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανακαλύπτοντας την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης με ένα διαφορετικό τρόπο.

Για την πλήρη ατζέντα των ομιλητών και των δραστηριοτήτων, καθώς και για την αγορά εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://academyofentrepreneurship.org/pmagora

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την αιγίδα τους ο Δήμος Αθηναίων και τα κάτωθι επιμελητήρια:

Χορηγοί Επικοινωνίας

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαίδευσης και έρευνας που δραστηριοποιείται από το 2007 στην παροχή υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων σε ποικίλες ομάδες στόχους, έχοντας υλοποιήσει περισσότερα από 50 ευρωπαϊκά έργα, για την επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, στεγάζεται στον ιστορικό Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ, ο οποίος διαθέτοντας πάνω από 92 έτη ζωής στην εκπαίδευση τεχνικών επαγγελμάτων, επιθυμεί να μετατραπεί σε κιβωτό και κόμβο εκπαιδευτικών προγραμμάτων μη τυπικής & επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η T-hap LTD είναι ένας δυναμικός οργανισμός-ομπρέλα που συγκεντρώνει μια κοινοπραξία παγκόσμιων επαγγελματιών με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των προοπτικών ευεξίας σε κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων. Δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ενδυνάμωσης μέσω ευρωπαϊκών έργων και εκπαιδεύσεων.

Η INNOEUSPHERE εργάζεται στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και σχεδιάζει πρωτότυπα έργα που διδάσκουν στους πολίτες της ΕΕ, πρώτα απ’ όλα, πώς να σκέφτονται. Δραστηριοποιείται στους τομείς της ψηφιακής καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της τεχνολογίας και της γυναικείας ενδυνάμωσης.