Η Hays Travel πέτυχε άλμα 43% στα κέρδη προ φόρων στα 73,4 εκατομμύρια £ το έτος έως τις 30 Απριλίου.

Η άνοδος ήρθε καθώς οι συνολικές αξίες συναλλαγών αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση στα 2,55 δισεκατομμύρια £.

Οι οικονομικές επιδόσεις για τον μεγαλύτερο όμιλο ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύφθηκαν πέντε χρόνια από την ημέρα που η Hays Travel έλαβε την άδεια λειτουργίας ολόκληρου του καταστήματος λιανικής της Thomas Cook με 555 καταστήματα μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα.

Η εταιρεία με έδρα το Σάντερλαντ απέκτησε έκτοτε το Explorer Franchise το 2021. Τα 45 βορειοδυτικά υποκαταστήματα του Just Go και τα 16 καταστήματα του Travel House στη Νότια Ουαλία το 2023. Στη συνέχεια τρία υποκαταστήματα του Holiday With Us στο Lincolnshire και τα καταστήματα 19 Miles Morgan Travel στα νοτιοδυτικά και την Ουαλία φέτος.

Ορισμένα πρώην υποκαταστήματα του πρακτορείου Thomas Cook έκλεισαν επίσης μετά την εξαγορά.

Η πανδημία που ακολούθησε 14 εβδομάδες μετά την εξαγορά λιανικής της Thomas Cook είδε κέρδη 4,9 εκατομμυρίων λιρών τον Οκτώβριο του 2019 και μετατράπηκε σε ζημιά 34,2 εκατομμυρίων λιρών τον Απρίλιο του 2021.

Ωστόσο, η Hays Travel έχει επιστρέψει τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω αυξανόμενης εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια.

Η εμπιστοσύνη της Hays στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξιδιωτικούς πράκτορες μεταξύ των καταναλωτών έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία σημείωσε ετήσια αύξηση εννέα τοις εκατό στον αριθμό των πελατών κατά το περασμένο οικονομικό έτος, έως και 1,9 εκατομμύρια.