Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη στην ιστορία του τουρισμού για τη Ρόδο, παρουσιάζοντας συνολικά αύξηση στις αφίξεις των επισκεπτών στο νησί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, της τάξεως του 12-14% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου αλλά και από το Λιμεναρχείο Ρόδου.

Τα σκήπτρα κρατούν και φέτος οι Βρετανοί τουρίστες , και ακολουθούν επισκέπτες από Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Σουηδία, Ισραήλ, άλλες Σκανδιναβικές χώρες και στη συνέχεια από Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Βουλγαρία.

Αξιοσημείωτη αύξηση κατέγραψαν και οι αφίξεις επιβατών στη Ρόδο με τα κρουαζιερόπλοια. Βάσει των στοιχείων, το λιμάνι της Ρόδου προσέγγισαν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 264 κρουαζιερόπλοια με 353.475 επιβάτες, ενώ τον Οκτώβριο αναμένονται άλλα 60,24 κρουαζιερόπλοια τον Νοέμβριο και 4 τον Δεκέμβριο του 2024.

Αξιοσημείωτοι είναι και οι αριθμοί για τους επισκέπτες από την Τουρκία, αφού η τουριστική κίνηση από εκεί, φέτος, παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 30% και μέχρι στιγμής έχουν έρθει 370.026 Τούρκοι επισκέπτες το 2024, ενώ για τον μήνα Σεπτέμβριο εκδόθηκαν 4.259 βίζες.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο Ειδικότερα για την κρουαζιέρα το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι ο Οκτώβριος θα σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με όλους τους προηγούμενους, αφού οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ανέρχονται στις 60, περισσότερες από κάθε άλλο μήνα. Ειδικότερα για το yachting, υπάρχει μία αύξηση προσεγγίσεων σκαφών της τάξεως του 25%, που είναι πολύ σημαντική όσον φορά στον εναλλακτικό θαλάσσιο τουρισμό.