Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πλήγμα για τον τουρισμό στην χώρα μας είναι η απόφαση της Condor να ακυρώσει καλοκαιρινές πτήσεις το 2025 -ανάμεσα τους και προς Ελλάδα– από το αεροδρόμιο Fuhlsbüttel σε Αμβούργο.

Ακολουθώντας την Eurowings και τη Ryanair, ο αερομεταφόρεας αποφάσισε να απογειώνονται λιγότερα αεροσκάφη από την Χανσεατική πόλη την επόμενη θερινή σεζόν, λόγω «σημαντικής αύξησης τελών» του αερολιμένα.

Η αεροπορική εταιρεία μειώνει τα δρομολόγια της 13%. Οι συνδέσεις με τη Σάμο και τη Μάλαγα (Ισπανία) αφιαρούνται εντελώς από το πρόγραμμα, ενώ οι πτήσεις προς την Κω θα μειωθούν σημαντικά.
Η Condor είχε επίσης σχεδιάσει να προσθέσει επίσης τέσσερις νέους προορισμούς από το Fuhlsbüttel, αλλά αυτό δεν ισχύει πια.

«Πρόκειται για μια λογική συνέπεια της εντελώς δυσανάλογης αύξησης των τελών στο Αμβούργο», δήλωσε ο Peter Gerber, διευθύνων σύμβουλος της Condor.

Oi αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν για την αύξηση 25% των τελών εναέριας κυκλοφορίας από την 1η Μαΐου (15,53 έως 70,83 ευρώ ανάλογα με την απόσταση), τα τέλη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και το λεγόμενο τέλος αεροπορικής ασφάλειας, το οποίο χρεώνεται για τον έλεγχο των επιβατών και των χειραποσκευών τους στο αεροδρόμιο και αναμένεται να αυξηθεί από τα σημερινά 10 ευρώ ανά επιβάτη σε 15 ευρώ το επόμενο έτος.

Την περασμένη Πέμπτη, η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 60% τις πτήσεις της προς Εδιμβούργο, Μιλάνο, Μάλαγα, Πόρτο, Βαλένθια και Ζαντάρ από το Αμβούργο. Μια μέρα αργότερα ακολούθησε η Eurowings, προαναγγέλοντας ακυρώσεις σε πάνω από 1.000 δρομολόγια στο Fuhlsbüttel, μεταξύ των οποίων και σε Σαντορίνη.