Η Qantas ενισχύει το διεθνές της δίκτυο με νέα αεροσκάφη και νέους προορισμούς, καθώς και αλλαγές δρομολογίων.

Στόχος της είναι να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών στις βασικές αγορές της Ασίας-Ειρηνικού και των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του 2025, ο αερομεταφορέας θα προσθέσει περίπου 220.000 θέσεις στο διεθνές δίκτυό του σε διάστημα 12 μηνών σε σύγκριση με το τρέχον πρόγραμμά του.

Αυτό κατέστη δυνατό με την έναρξη νέας γραμμής Μπρίσμπεϊν – Παλάου, την επιστροφή δύο Airbus A380 μετά από αλλαγές συντήρησης και καμπίνας, καθώς και την άφιξη περισσότερων αεροσκαφών Α220 επόμενης γενιάς για την QantasLink.

Περισσότερες θέσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Qantas θα αυξήσει τη χωρητικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 13%, προσφέροντας 30% περισσότερες θέσεις premium για πελάτες σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με την επιστροφή περισσότερων A380 στο δίκτυο από τον επόμενο Αύγουστο.

Οι πελάτες θα επωφεληθούν από την επιστροφή του αεροσκάφους Boeing 787-9 Dreamliner της αεροπορικής εταιρείας στο Μπρίσμπεϊν, με την επιλογή premium οικονομικής και περισσότερων θέσεων όταν ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες και στο Ώκλαντ.

Νέα διαδρομή από Μπρίσμπεϊν προς Παλάου

Η αεροπορική ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει το Παλάου στον χάρτη διαδρομών της για πρώτη φορά, πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μπρίσμπεϊν προς το νησί του Ειρηνικού με τα αεροσκάφη 737 της.

Το δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν να πωλούνται τις επόμενες εβδομάδες.

Ενίσχυση στη νέα διαδρομή Ντάργουιν προς Σιγκαπούρη

Το νέο αεροσκάφος A220 της QantasLink θα κάνει το ντεμπούτο του στο διεθνές δίκτυο όταν η αεροπορική εταιρεία αρχίσει να πετά μεταξύ Ντάργουιν και Σιγκαπούρης τον Μάρτιο.

Αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει με το Embraer E190, το μεγαλύτερο A220 137 θέσεων θα εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα, προσφέροντας πάνω από 70.000 θέσεις στη διαδρομή ετησίως.

Η QantasLink παρέλαβε τα πρώτα τέσσερα από τα 29 αεριωθούμενα αεροσκάφη A220, τα οποία αντικαθιστούν σταθερά τον μακροχρόνιο στόλο Boeing 717 στο πλαίσιο του προγράμματος ανανέωσης του στόλου του Ομίλου Qantas.

Αλλαγές στις πτήσεις της Σεούλ

Από τα μέσα Ιουνίου 2025, η Qantas θα σταματήσει τις πτήσεις μεταξύ Σίδνεϋ και Σεούλ, ενώ η Jetstar θα αυξήσει τις πτήσεις από τέσσερις την εβδομάδα σε καθημερινές. Αυτή η ανταλλαγή θα οδηγήσει σε συνολική αύξηση των θέσεων μεταξύ των πόλεων, αναφέρει η Qantas.