Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αποκάλυψη του πρώτου βίντεο του διαστημικού σταθμού Starlab από τη Hilton, το Voyager Space και το Starlab Space σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή τόσο στην εξερεύνηση του διαστήματος όσο και στον τομέα της Φιλοξενίας.

Οι προσπάθειες έρευνας και σχεδιασμού της Hilton για το Starlab δεν είναι μόνο προσανατολισμένες στο διάστημα.
Μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε προόδους στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού για ξενοδοχεία στη Γη.

Το πολυτελές ξενοδοχείο αναμένεται να μπει στην τροχιά της Γης, από το 2027. Θα έχει μόνιμο πλήρωμα τεσσάρων αστροναυτών και σύγχρονα εργαστήρια, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμο για τουρίστες του διαστήματος.

Στόχος της Hilton είναι να κάνει την ανθρώπινη εμπειρία στο διάστημα και τη μακροχρόνια διαμονή πιο άνετη.

Η Hilton μεταμορφώνει το μέλλον του διαστημικού τουρισμού

Η συνεργασία μεταξύ Hilton, Voyager Space και Starlab αποτελεί παράδειγμα του συνδυασμού της διαστημικής καινοτομίας με την τεχνογνωσία στον τομέα της Φιλοξενίας.

Στο επίκεντρο της είναι να μεταμορφώσει το μέλλον του διαστημικού τουρισμού και να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς για άνεση και βιωσιμότητα στη διαστημική διαμονή.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στο 75ο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στο Μιλάνο της Ιταλίας, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια άνευ προηγουμένου ματιά στο εσωτερικό του καινοτόμου διαστημικού σταθμού που βρίσκεται επί του παρόντος στο σχεδιασμό.

Μια πρωτοποριακή συνεργασία

Οπως ανακοινώθηκε το 2022, η συνεργασία μεταξύ Hilton και Voyager Space στοχεύει να προσφέρει απαράμιλλη άνεση στους υπερσύγχρονους χώρους επιστημονικών ανακαλύψεων και κατοίκησης του πληρώματος στο Starlab.

Ο νέος σταθμός, ο οποίος λειτουργεί μέσω μιας παγκόσμιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μεταξύ των Voyager Space, Airbus, Mitsubishi Corporation και MDA Space, είναι ένας εμπορικός διαστημικός σταθμός ελεύθερης πτήσης που θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Hilton στη φιλοξενία και το σχεδιασμό.

Η συνεργασία του Hilton θα διασφαλίσει ότι κάθε στάδιο του ταξιδιού του αστροναύτη, από την προετοιμασία του εδάφους έως τη διαβίωση στο διάστημα και την επιστροφή του στη Γη, θα είναι εμποτισμένο με άνεση και φιλοξενία.

Μέσα στο Starlab

Το βίντεο αποκάλυψε αρκετές βασικές περιοχές εντός του διαστημικού σταθμού Starlab, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων χώρων του πληρώματος, των χώρων ευεξίας και των προηγμένων χώρων ύπνου.

Ο Larry Traxler, ανώτερος αντιπρόεδρος σε Global Design Services στην Hilton, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρόοδο που σημειώθηκε στο έργο τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αυτή η πρώτη ματιά στο έργο Starlab είναι απλώς μια κλεφτή ματιά στη συναρπαστική πρόοδο που έχουμε κάνει στην έρευνα και το σχεδιασμό τα τελευταία δύο χρόνια, είπε.

Η ομάδα μας είναι ενθουσιώδης για το μέλλον της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος και για το πώς η φιλοξενία έχει την ευκαιρία να τα αγγίξει όλα, από την εκπαίδευση πριν από την πτήση, την εμπειρία στο διάστημα, την επιστροφή των επισκεπτών μας στη Γη».