Η ESky Group επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της διαδικτυακής ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook μετά από ρυθμιστική έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Η επιχείρηση με έδρα την Πολωνία, η οποία αγόρασε την Thomas Cook από τον όμιλο τουρισμού Fosun τον Σεπτέμβριο, είπε ότι η μάρκα έχει τώρα ένα Atol για 215.000 επιβάτες, το οποίο περιγράφεται ως υπερδιπλάσιο της προηγούμενης αδειοδοτημένης χωρητικότητάς της.

Ο επικεφαλής διακοπών του ESky Group, Alan French, δήλωσε: «Η ευκαιρία για εμάς να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας για τις διακοπές σε συνδυασμό με την τεχνολογία της eSky θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας για την επανίδρυση της Thomas Cook ως κορυφαίας εταιρείας διακοπών για άλλη μια φορά».

Η μάρκα και η ομάδα 70 ατόμων της ενσωματώνονται πλήρως στον όμιλο eSky καθώς η μητρική εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ESky Group, Lukasz Habaj, δήλωσε: «Η προσθήκη της Thomas Cook στην οικογένεια εμπορικών σημάτων eSky και eDestinos αποτελεί βασικό μέρος της μετατροπής του ομίλου μας από μια βασική πλατφόρμα πτήσεων σε ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.

«Είναι φιλοδοξία μας να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους δυναμικούς πωλητές πακέτων στην Ευρώπη, καθώς και να εδραιωθούμε πιο σταθερά στο μυαλό των δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών».

Η ESky Group είπε ότι η τεχνολογία της θα επιτρέψει στην Thomas Cook να επεκτείνει σημαντικά την προσφορά πτήσεων και να οδηγήσει στην ενσωμάτωση 560 αεροπορικών εταιρειών.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει επίσης την Thomas Cook να μειώσει το λειτουργικό της κόστος και να ενισχύσει «σημαντικά» την κερδοφορία της, πρόσθεσε ο όμιλος.

Ο French δήλωσε: «Ο νέος Thomas Cook γνώρισε σημαντική επιτυχία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

«Είμαστε σε καλό δρόμο να κλείσουμε το έτος με κύκλο εργασιών σχεδόν 115 εκατομμυρίων λιρών χωρίς πρόσθετες επενδύσεις και έχοντας ήδη αρχίσει να χτίζουμε το μερίδιο αγοράς μας σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα».

Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook το 2019, επανακυκλοφόρησε ως επιχείρηση μόνο στο διαδίκτυο το 2020