Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η G Adventures ανακοίνωσε την κυκλοφορία πέντε νέων γιοτ 10 επιβατών -για την ευρωπαϊκή σεζόν yachting 2025- αποκλειστικά για τα δρομολόγια στα ελληνικά νησιά.
Τα πλοία θα ταξιδεύουν σε Ελλάδα τη σεζόν του 2025 από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά θα είναι από/προς Αθήνα, Σαντορίνη και Μύκονο και θα διαρκούν από 8 έως 15 ημέρες.
Οι τιμές ξεκινούν από 1.679 δολάρια ανά άτομο, για ένα δρομολόγιο 8 ημερών εξαιρουμένων των πτήσεων.

Τα γιοτ μήκους 57 ποδιών θα έχουν το καθένα πέντε καμπίνες που μπορούν να διαμορφωθούν για δύο ή διπλά κρεβάτια.
Θα διαθέτουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, έναν κοινόχρηστο χώρο σχεδιασμένο για τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ των ταξιδιωτών και ένα χώρο ηλιοθεραπείας με υπαίθριο ντους για να ξεπλένονται μετά το κολύμπι.

 

 

Μακριά από τα πλήθη

Κάθε ιστιοπλοϊκή περιπέτεια καθοδηγείται από έναν εξειδικευμένο επικεφαλής εμπειρίας της G Adventures (Skipper CEO), ο οποίος γνωρίζει τα νησιά “σαν την παλάμη του χεριού του” και είναι παθιασμένος με το να μοιράζεται κρυφά σημεία που βρίσκονται πολύ μακριά από τα τουριστικά hotspots.

Οι παραθαλάσσιες εκδρομές είναι όλες ουσιαστικά τοπικές και διασφαλίζουν ότι οι ταξιδιώτες αλληλεπιδρούν με τους ντόπιους και υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες που συνήθως δεν βλέπουν πολλούς τουρίστες στις ακτές τους.

 

Δέσμευση για το περιβάλλον

«Και τα πέντε σκάφη έχουν εξοπλιστεί με ηλιακούς συλλέκτες και κινητήρες και γεννήτριες τελευταίας τεχνολογίας που ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση, δήλωσε ο Vince Donnelly, διευθυντής παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην G Adventures.

Τα ανακυκλωμένα και φυσικά υλικά έχουν δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των σκαφών, διασφαλίζοντας ότι όλα είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες».

Οπως υπογραμμίζει «η δέσμευση για το περιβάλλον και οι δαπάνες τουρισμού σε κοινότητες με λιγότερο επισκέψεις σε μικρότερα ελληνικά νησιά θέτουν τον πήχη ψηλά για τους φορείς εκμετάλλευσης στην περιοχή.
Παράλληλα διασφαλίζει ότι θα προσφέρουμε μια απίστευτη εμπειρία στους ταξιδιώτες μας που θα είναι ταυτόχρονα σημαντική για τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους του».