Tο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης, υλοποιώντας ένα σημαντικό πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2024 και θα ολοκληρωθεί το 2026, με επενδύσεις της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ, με στόχο να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας.

Με την υπογραφή της ελληνικής Urban Soul Project, ο νέος σχεδιασμός του ξενοδοχείου εμπνέεται από τις νεοκλασικές ρίζες της Αθηναϊκής αρχιτεκτονικής, διατηρώντας ατόφια τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας.

Οι επενδύσεις που ήδη ολοκληρώθηκαν φέτος αφορούν:

Στην πλήρη ανακαίνιση των εστιατορίων Artbistrot & Artlounge που βρίσκονται στο lobby του ξενοδοχείου.

Στην ανακαίνιση του Club Lounge στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, που αποτελεί τον ξεχωριστό χώρο προνομίων για τους πελάτες που διαμένουν στους Club InterContinental ορόφους.

Η επόμενη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση όλων των δωματίων και σουιτών, η οποία θα γίνει σε δύο περιόδους εξασφαλίζοντας τη συνεχή λειτουργία του Ξενοδοχείου.

Η πρώτη θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2024 με τα πρώτα 253 δωμάτια που βρίσκονται στη μία από τις τρείς πτέρυγες του ξενοδοχείου, και τα οποία θα είναι έτοιμα στο τέλος Μαΐου 2025.

Η δεύτερη θα λάβει χώρα από το Νοέμβριο του 2025 μέχρι τον Απρίλιο του 2026 με την ανακαίνιση των υπολοίπων δωματίων.

Την ίδια περίοδο θα υλοποιηθεί η καθολική ανακαίνιση του Tobar που βρίσκεται στο lobby, καθώς και η δημιουργία πισίνας υπερχείλισης στο χώρο του Acropolis Terrace στον 6o όροφο του ξενοδοχείου αναβαθμίζοντας τον ήδη εντυπωσιακό χώρο.

Μετά το τέλος της εκτενούς αυτής ανακαίνισης, το ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, όπως αναφέρεται, θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του κλάδου και να συνεχίσει να παρέχει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα άνεσης, ποιότητας και εξυπηρέτησης στους πελάτες του.