Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το on-site visit από το CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Μαγνησία, στις 17-19 Μαρτίου 2025.

Σκοπός αυτών των ταξιδιών είναι η αναγνώριση και εξοικείωση του τουριστικού προϊόντος των εκάστοτε περιοχών από τις ομάδες μας, η επαφή τους με τις ξενοδοχειακές Ενώσεις και Συνδέσμους, καθώς κι η γνωριμία και προώθηση νέων τεχνολογιών που μπορούν να συμβάλλουν στη λειτουργία κι ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Το τριήμερο ξεκίνησε με την εκδήλωση «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στο Valis Resort and Spa, όπου, μαζί με 8 startups του CapsuleT (Deliverback, EV Loader, Kleesto, Mystery Pot, SmartINN.ai, Unlimited Adrenaline, Vivestia και Wastecloud), παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές που στοχεύουν στη βελτίωση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και την αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου.

Ξεχωριστή στιγμή, η απονομή τιμητικής πλακέτας στον CapsuleT και τη Διευθύντριά, Κατερίνα Σαριδάκη, από τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Γιώργο Ζαφείρη, και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κα Χρύσα Τσαγανού.

Στο πλαίσιο του on-site visit στη Μαγνησία, ήταν και η επίσκεψη σε σημαντικές επιχειρήσεις και τοποθεσίες στον Βόλο και το Πήλιο, προκειμένου να παρουσιαστούν οι καινοτόμες λύσεις των startups.

Η «περιοδεία» ξεκίνησε από το Volos Palace Hotel, όπου υπήρξε συζήτηση με τους εκπροσώπους του ξενοδοχείου για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα της φιλοξενίας.
Στη συνέχεια, στο Karaiskos Agritourism Farm, η αποστολή είδε από κοντά την αγροτουριστική εμπειρία, ανακαλύπτοντας την τοπική παραγωγή και τις πρακτικές βιώσιμης γεωργίας. Έπειτα, στο Manthos Mountain Resort & Spa στα Χάνια, εστίασε στις προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού.

Στη Ζαγορά, η ομάδα επισκέφθηκε το Project Zeta – House of Dialogue, ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό και εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ στην Τσαγκαράδα στο 12 Months Resort & Spa, είδαν πώς η πολυτέλεια μπορεί να συνδυαστεί με τη φυσική αρμονία.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στο Τσίπουρο Τοκαλή, αποσταγματοποιείο της οικογένειας Τοκαλή, το οποίο παράγει εκλεκτό κρασί και τσίπουρο από βιολογικούς αμπελώνες, δίνοντας μια ξεχωριστή γεύση της τοπικής παράδοσης.