Η εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Costa Crociere προγραμματίζει την δρομολόγηση δύο πλοίων στην Ασία ξεκινώντας από τον Μάιο του 2013. Το 2,680 επιβατών Costa Atlantica και το 2,394 επιβατών Costa Victoria θα αποτελέσουν τον στόλο της εταιρείας στην περιοχή. Το πρώτο θα αντικαταστήσει το Costa Classica των 1,680 επιβατών στην Ασία και θα ξεκινάει από την Σαγκάη από τον Μάιο του 2012. Το πλοίο αυτό θα επαναδρομολογηθεί στην Μεσόγειο.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας εντάσσεται στην πολιτική της για την προώθηση των προγραμμάτων κρουαζιέρας στην Ασία κάτω από τον τίτλο ‘Η Ιταλία στην θάλασσα’ και εστιάζεται στην Ιταλική φιλοξενία και στυλ, στις αγορές, την τέχνη και την κουζίνα. Η ίδια πολιτική θα εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Η μέχρι σήμερα επιτυχία του προγράμματος κρουαζιέρας στην Ασία, ήταν ο λόγος της αύξησης της δυναμικότητας του στόλου στην περιοχή, τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρείας Pier Luigi Foschi.

Το Costa Victoria και το Costa Atlantica θα προσφέρουν προγράμματα κρουαζιέρας που θα ξεκινούν από την Σιγκαπούρη, την Σαγκάη και Τιανζιν της Κίνας και το Χονγκ Κονγκ και θα απευθύνονται τόσο στην Ασιατική όσο και στην Ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Χρήστος Νικολαΐδης