Περίπου 1.870 εκθέτες  από 87 χώρες και 17.000 επισκέπτες  αναμένεται να περάσουν την πύλη των Ποσειδωνίων 2012 που  θα φιλοξενηθούν  στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
   
 Στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου μίλησαν εξέχοντα στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας τα οποία μεταξύ άλλων στους χαιρετισμούς τους τόνισαν.

 Γιάννης Λύρας. Πρόεδρος της Επιτροπής των Ποσειδωνίων: «Είναι ένα επίτευγμα ακραιφνούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας τα Ποσειδώνια που δεν έχουν υποστήριξη από κανένα. Είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που αξίζει να το κοιτάξει κανείς καλύτερα»
 
 Γιώργος Γράτσος πρόεδρος ΝΕΕ: «Είναι σπουδαίο για τη χώρα μας και ακόμη σπουδαιότερο να καταλάβουμε τα οφέλη του συνεδριακού τουρισμού. Η σημασία της ναυτιλίας  έχει δύο στόλους. Τον ποντοπόρου που είναι ανταγωνιστικός και επιβιώνει σε καλούς και κακούς καιρούς και αυτός που έχει τον κρατικό παρεμβατισμό.
 Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην εξωστρέφεια. Οτιδήποτε άλλο είναι προς τη λάθος κατεύθυνση»
 
 Θ.Βενιάμης πρόεδρος της ΕΕΕ:: «Τα Ποσεδώνια θα αποδειχθούν η σημαντικότερη διεθνής έκθεση. Όλος ο κόσμος και όλες αυτές οι χώρες έχουν εκτίμηση στο επίτευγμα των Ελλήνων και της ελληνικής ναυτιλίας που είναι αχτίδα αισιοδοξίας για την πατρίδα».
 
 Βασίλης Μιχαλολιάκος: « καταθέτω δύο συναισθήματα. Η βαθύτατη ευγνωμοσύνη που νιώθω για τη μεγάλη προσφορά της Ναυτιλίας στην πατρίδα. Είναι ανεκτίμητη, τεράστια, μοναδική. Το δεύτερο είναι μια συγγνώμη προς τους φορείς της ναυτιλίας που το κράτος όχι μόνο δεν έκανε αυτό που όφειλε αλλά πολλές φορές εμπόδιζε τη δράση τους. Η Ελλάδα είναι ώρα να κάνει το καθήκον της. Στις εκλογές ελπίζω ότι θα προκύψει κυβέρνηση και ότι σημαίνον στέλεχος θα είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Δραματικό ολίσθημα στην πατρίδα που η ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική της δύναμη να καταργεί το υπουργείο.
 Ελπίζω ότι επιστρέψουν τα Ποσειδώνια στον φυσικό τους χώρο που είναι ο Πειραιάς. Δεν μπορεί το εθνικό μας λιμάνι να μην είναι το πιο οργανωμένο λιμάνι στον κόσμο ανάλογο με τη δυναμική της Ναυτιλίας μας. Τα Ποσειδώνια γίνονται στο αεροδρόμιο και όχι στο λιμάνι της χώρας. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να επιστρέψουν στον Πειραιά».
 
 Θάνος Πάλλης γγ υπουργείου Ανάπτυξης: «Συνεχίζουμε μία σημαντική παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας που γίνεται ακόμη σημαντικότερη με την πάροδο του χρόνου για την ελληνική οικονομία Εξωστρεφείς δραστηριότητες σε μία περίοδο κρίσης που πρέπει να ξεπεράσουμε με οικονομικές δραστηριότητες και η ναυτιλία μπορεί αν συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με τον τουρισμό ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη παραναυτιλιακών δυνατοτήτων.»
 
 Ρίτσαρντ Σάντλερ Lloyd’s Regisrer: Οι Lloyd;s με την ιστορία  δύο αιώνων έχουν παρουσία στην Ελλάδα τα μισά από αυτά τα χρόνια. Η ελληνική ναυτιλία ήταν πάντοτε δίπλα μας Εύχομαι στην Ελλάδα κάθε επιτυχία τα επόμενα χρόνια».

Μηνάς Τσαμόπουλος

Πηγή: protothema.gr