Σε εφαλτήριο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων στην Ελλάδα μετατρέπονται τα φετινά «Ποσειδώνια», η μεγαλύτερη διεθνώς συγκέντρωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Από τα τελευταία 24 ώρα και έως και τα μέσα Ιουνίου σχεδόν 17.000 παράγοντες του κλάδου αλλά και των τραπεζών και των συνδεόμενων βιομηχανιών όπως τα logistics θα βρίσκονται στην Αθήνα στα πλαίσια της έκθεσης, η οποία φέτος θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4-8 Ιουνίου.

 Συμμετέχουν 1.680 εκθέτες από όλο τον κόσμο με δυναμικό το παρών από χώρες πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας όπως η Κίνα που λαμβάνει μέρος στην έκθεση με 280 περίπτερα. Υπολογίζεται ότι η συνεισφορά τους στον τουρισμό της Αττικής και ειδικότερα της Αθήνας είναι της τάξης των 34 εκατ. ευρώ καθώς οι πλειονότητα των 17.000 επισκεπτών από περισσότερες από 90 χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων εισοδημάτων.

 Με βάση την εκτίμηση ότι κατά μέσο όρο θα δαπανηθούν περί τα 400 ευρώ ημερησίως για διαμονή και άλλα έξοδα και θα παραμείνουν την χώρα για τουλάχιστον 5 ημέρες, η επίσκεψή τους «μεταφράζεται» σε 34 εκατομμύρια ευρώ. Εάν στο ποσό αυτό προστεθούν και άλλες ενδεχόμενες δαπάνες, όπως σύντομα ταξίδια αναψυχής στην περιφέρεια και αγορές, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του θετικού αντίκτυπου στην οικονομία.

 Πάνω από όλα όμως οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις των ξένων από μια πόλη που ζει, λειτουργεί και εργάζεται αποτελούν μοναδική ευκαιρία προβολής μιας Ελλάδας πολύ διαφορετικής από αυτή που προβάλουν το τελευταίο διάστημα τα διεθνή ΜΜΕ. Της αληθινής Ελλάδας που παράγει και που διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική βιομηχανία μεταφορών παγκοσμίως.