Οι διοργανωτές εκτιμούν πως έως την Παρασκευή το απόγευμα θα επισκεφθούν την έκθεση πάνω από 20.000 άτομα

Πέφτει η αυλαία την Παρασκευή για την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2012» που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo. Για σήμερα μάλιστά έχει προγραμματιστεί επίσκεψη και από τον Πρόεδρο του Παναμά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές αναφέρεται πως την Τετάρτη παρατηρήθηκε ρεκόρ προσέλευσης στην έκθεση καθώς πέρασαν τις πύλες του εκθεσιακού κέντρου 5.200 επισκέπτες. Εκτίμηση των διοργανωτών είναι πως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής θα έχουν επισκεφτεί τα περίπτερα της έκθεσης περίπου 20 χιλιάδες άτομα.

«Η αύξηση στους επισκέπτες κατά 20% την συγκεκριμένη ημέρα αντικατοπτρίζει το επίπεδο ποιότητας που χαρακτηρίζει την φετινή έκθεση και υπενθυμίζει την σημασία της ελληνικής ναυτιλίας ως ηγέτιδας παγκοσμίως και τον πιθανό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια, επεσήμανε πως: «Η μεταφορά σε νέο υπερσύγχρονο χώρο και τα ουσιαστικού περιεχομένου σεμινάρια και συνέδρια λειτούργησαν ως μαγνήτης για πολλούς επαγγελματίες της ναυτιλίας για άλλη μία φορά εξέλεξαν τα Ποσειδώνια ως την σημαντικότερη ναυτιλιακή διοργάνωση».

«Αυτή η έμπρακτη έκφραση εμπιστοσύνης εκ μέρους της ναυτιλιακής κοινότητας», πρόσθεσε ο κ. Βώκος, «είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη της τεράστιας απήχησης που έχουν τα Ποσειδώνια στην διεθνή ναυτιλιακή οικογένεια, ενώ μας δίνουν την ώθηση και τον ενθουσιασμό να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της επόμενης διοργάνωσης το 2014».

 Η διαχείριση του θαλάσσιου έρματος στα πλοία και οι εκπομπές αερίων, υπήρξε ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν την Πέμπτη στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, που έγινε στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων».

Ελληνες και ξένοι καθηγητές, αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της ενεργειακής απόδοσης και στον καινοτόμο σχεδιασμό των πλοίων, στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και κυρίως υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς και σε λειτουργικά μέτρα των καραβιών, όπως η μείωση ταχύτητας (slow steaming), βελτιστοποίηση της λειτουργίας της μηχανής και απόδοσης της προπέλας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA κ. Ιωάννης Κούστας, έθεσε το πλαίσιο για τη συνύπαρξη ενός συνεχώς εξελισσόμενου καινοτόμου εμπορικού στόλου και της προστασίας του περιβάλλοντος, κάνοντας αναφορά στο όραμα των ιδρυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης τόσο στους ναυτικούς όσο και στους πλοιοκτήτες.

Διονύσης Βυθούλκας

Πηγή: tovima.gr