Πρότυπο λιμάνι και παράδειγμα προς μίμηση για τα λιμάνια κρουαζιέρας όλης της Ελλάδας, χαρακτήρισε το λιμάνι του Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος της Royal Caribbean, κ.John Tercek, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων. Ο ίδιος είπε ότι εάν φέτος το home porting της Costa Crociere αποδειχθεί επιτυχές, τότε ο όμιλος του θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνει το ίδιο με μια από τις θυγατρικές του, αλλά και να επαναφέρει προσεγγίσεις των Αμερικανικών του brands Celebrity και Royal Caribbean που είχαν κατευθυνθεί σε άλλα λιμάνια της Κρήτης.

Στην ημερίδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ ΑΕ) κ. Ιωάννης Μπρας  τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ λιμένα, Περιφέρειας, Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αεροδρομίου και Δήμου στην αποτελεσματικότητα της προσπάθειας για την ανάπτυξη του home porting και την αύξηση προσεγγίσεων τράνζιτ στο Ηράκλειο. Όπως είπε, η συνεργασία αυτή βοηθά στο να επιλύονται πιο εύκολα διάφορα λειτουργικά προβλήματα, αλλά και στο να επιτυγχάνεται η συντονισμένη αναβάθμιση της εμπειρίας που προσφέρει το Ηράκλειο ως συνολικός προορισμός.

Ο κ. Μπρας αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές ενός προγράμματος του ΟΛΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής κρουαζιεροπλοίων και την επέκταση της χρήσης νέων τεχνολογιών για την παροχή πιό σύγχρονων υπηρεσιών στους επιβάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  εφαρμογή που εγκατέστησε ο ΟΛΗ για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες τουριστικού οδηγού μέσω κινητών τηλεφώνων.

Γιάννης Παπαδόπουλος