Τον δημοσιογράφο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ALSHARJAH  TV των Αραβικών Εμιράτων, κ. Μπαρακάτ Αμπντελσατάρ (είναι και Διευθυντής της εφημερίδας Αλ-Αχράμ), υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου,  Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος του παραχώρησε και ολιγόλεπτη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβαλλε τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον πολιτισμό .

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος στόχος του ρεπορτάζ που πραγματοποιεί είναι να δουν οι συμπατριώτες του στις Αραβικές χώρες ότι η Ζάκυνθος είναι το καλύτερο ελληνικό νησί για να περάσει κάποιος τις διακοπές του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, ο οποίος μίλησε για τα αγροτικά μας προϊόντα, καθώς και η κ. Αθηνά Κάρδαρη από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου.

Το ρεπορτάζ θα προβληθεί στην εκπομπή “Ματιά στον κόσμο” μέσα στο Νοέμβριο (και σε επανάληψη προς τον Φεβρουάριο του 2017) και ο Δήμος Ζακύνθου ανέλαβε τη φιλοξενία του δημοσιογράφου, ο οποίος ξεναγήθηκε σε όλα τα αξιοθέατα της Ζακύνθου και έμεινε εντυπωσιασμένος από αυτό που είδε.

O Δήμος Ζακύνθου έχει φιλοξενήσει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές με προφανή στόχο να γίνει η Ζάκυνθος γνωστή παγκοσμίως και να προσελκύσουμε ποιοτικούς τουρίστες, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική μας οικονομία. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί αγόγγυστα προς όφελος του τόπου .