Δύσκολο καλοκαίρι θα είναι και το φετινό, σε ότι έχει να κάνει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη στάθμευση στην Ερμούπολη

Προ ημερών, το δημοτικό συμβούλιο Σύρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει το κοινό αίτημα επαγγελματικών συλλόγων (Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου «Ο Ερμής», Σύλλογος Τερψιχόρη) που ζητούσαν την άρση πεζοδρόμησης των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού από 10/6 έως 10/9, καθώς και τη μονοδρόμηση της παραλιακής οδού (Ακτή Πέτρου Ράλλη).

 Αυτό σημαίνει ότι το μέτρο των πεζόδρομων θα συνεχίσει να ισχύει, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται και η πεζοδρόμηση της Ακτής Πέτρου Ράλλη κατά τις βραδινές ώρες, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει τις παραινέσεις των τοπικών συλλόγων που ζητούν να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της παραλιακής οδού Ερμούπολης. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, αφού δεν έχουν παρθεί αρκετές από τις εγκρίσεις και χρειάζεται αγώνας δρόμου και έντονες πιέσεις από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο προς τα όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Ερμούπολη θα περάσει μία ακόμη θερινή σαιζόν, χωρίς να προχωρήσει η ανάπλαση της παραλιακής οδού.

Στον «αέρα» βρίσκεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Νησάκι. Μετά από καταγγελίες και προσφυγές που έγιναν προέκυψαν νέα εμπόδια νομικής φύσεως και αμφισβητείται έντονα αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει ως χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης. Το πιθανότερο είναι το πάρκινγκ στο Νησάκι να μείνει ελεύθερο για όλο το καλοκαίρι.

Πηγή: cyclades24