Το εμιράτο του Ντουμπάι, γνωστό για τα μεγάλου επίπεδου του έργα, απέκτησε άλλο ένα αξιοθέατο. Ένα τριών χιλιομέτρων κανάλι που συνδέει την ακτή με τον Κόλπο έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τουρισμό του Ντουμπάι αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το κανάλι έχει μήκος από 80 έως 120 μέτρα. Κατά μήκος του θα χτιστούν οικίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εγκαταστάσεις αναψυχής, σύμφωνα με έκθεση από τις αρχές του εμιράτου που είναι υπεύθυνες για το έργο.

Οι αρχές τουρισμού του Ντουμπάι αναμένουν το κανάλι να αποτελέσει ένα τεράστιο πόλο έλξης για τους τουρίστες και κάνουν λόγο για 30 εκατ. επιπλέον επισκέπτες ετησίως. Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου.

«Το κανάλι είναι ένα ενιαίο τουριστικό και επιχειρηματικό κέντρο», δήλωσε ο επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού Mattar al-Tajer. Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και κόστισε περίπου 2,7 εκατομμύρια dirhams (περίπου 660 εκατομμύρια ευρώ).

Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί από ένα ψαροχώρι σε διεθνές εμπορικό κέντρο μέσα σε μισό αιώνα, κυρίως χάρη στα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου που διαθέτει. Στην πόλη υπάρχει ήδη το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το 828-μέτρων Burj Khalifa. Το Εμιράτο του Ντουμπάι έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλές τουριστικός και εμπορικός προορισμός, δεδομένων των αναταραχών σε πολλές άλλες δημοφιλείς αραβικές χώρες.