Δοκιμάζοντας αυθεντικές γεύσεις τουρκικής κουζίνας, ακούγοντας παραδοσιακή μουσική αλλά και δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό «Ταξιδέψτε στην Τουρκία με το Δέντρο της Τύχης» είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» νοερά στην Τουρκία, οι επισκέπτες του περιπτέρου 15, «Turkey Home» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου 2016.

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα σ’ ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον υποδεχόταν το κοινό με γλυκίσματα, καφέ και τσάι ενώ η γνωστή σεφ Mαρία Εκμεκτσίογλου δημιούργησε μοναδικές λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι μουσικοί Δ. Βασιλειάδης και Κ. Παπαγιαννίδης με μελωδίες από ούτι και κανονάκι.   Επίσης το «Δέντρο της Τύχης» έδωσε την ευκαιρία σ’ ένα τυχερό ζευγάρι που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό να ταξιδέψει στον προορισμό που επιθυμεί και να γνωρίσει από κοντά την Τουρκική φιλοξενία .

Το περίπτερο “Turkey Home” επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού Υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo  Αναστάσιος Τζήκας, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, όπου συνομίλησαν με τον Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσ/νικη Orhan Yalman Okan και την Ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα Asli Aksungur.

Επίσης σε κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της έκθεσης  εκπρόσωποι φορέων της τουριστικής βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσανδρος Τσιλίδης απένειμε στην Ακόλουθο της Τουρκικής Πρεσβείας Asli Aksungur εύφημο μνεία για την εποικοδομητική  συνεργασία του Hatta και του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Ελλάδα τονίζοντας της ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού στη Philoxenia 2016 στο ίδιο stand φιλοξένησε τους: Türsab- Association of Turkish Agencies, Turob- Turkish Hotels Association, Turkish Airlines, Trabzon Provincial Directorate of Culture and Tourism, Çanakkale Hotels, Pegasus Airlines, EMITT- East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition,  Edirne Association of Promoting and Tourism, Antalya Konyaltı Municipality και άλλα ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία.