Ένα νέο γαστρονομικό event έρχεται το Μάιο στη Θεσσαλονίκη, δικαιώνοντας τη «γλυκιά φήμη» της πόλης. Η Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης ετοιμάζει για το Μάιο τη «Θεσσαλονίκη… πόλη του Γλυκού», μια γιορτή στημένη γύρω από τα γλυκά της πόλης, φιλοδοξώντας να συνδέσει στο μυαλό του κοινού της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις γλυκές της αλχημείες.
Η πρωτοβουλία της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών είχε την αρχή της από την ιδέα ότι η πόλη πρέπει να αποκτήσει μια νέα ταυτότητα. Η Θεσσαλονίκη έχει συνδεθεί βέβαια με τον τίτλο «ερωτική πόλη», κάτι που όμως δεν είναι τουριστικά εμπορεύσιμο, παρά για ένα πολύ συγκεκριμένο μερίδιο κοινού. Γιατί λοιπόν να μην αποκτήσει ένα νέο όνομα που θα τραβήξει κόσμο από εντός και εκτός της χώρας, κάνοντάς την πόλο έλξης τουρισμού με βάση ένα στοιχείο που σίγουρα τη χαρακτηρίζει, τα γλυκά;

Από τρίγωνα Πανοράματος και τσουρέκι με γέμιση κάστανο μέχρι πουράκια σοκολάτας, προφιτερόλ και πολίτικα γλυκά, η Θεσσαλονίκη είναι αναμφισβήτητα μια πόλη που όταν επισκέπτεται κανείς, ακούει τη φράση «Φέρε γλυκά»! Η Συντεχνία ευελπιστεί ότι η δράση θα γίνει γνωστή σε βαθμό που θα «τραβήξει» κόσμο στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.
Πηγή :www.parallaximag.gr