Απροσδόκητες ευκαιρίες μπορούν να εξασφαλίσουν πλέον όσοι επισκεφθούν το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Τα ξενοδοχεία του Λονδίνου, έχοντας πληρώσει το τίμημα για τις υψηλές τιμές τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με πτώση στις κρατήσεις κατά 35%, έριξαν τις τιμές τους έως και 30% λιγότερο σε σύγκριση με τις συνήθεις τιμές, σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης της πτώσης αυτής.

Επιπλέον, στη μισή τιμή προσφέρονται εισιτήρια για θέατρα του West End λόγω διαθεσιμότητας, έπειτα από πτώση των αγορών εισιτηρίων πάνω από 20%, καθώς οι τουρίστες αποφεύγουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια ώρα, μερικά από τα πιο πολυτελή εστιατόρια του Λονδίνου τα οποία “κλείνονται” πολύ συχνά εκ των προτέρων, έχουν μεγάλη διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια των Αγώνων αλλά και μετά από αυτούς. Συγκεκριμένα, το εστιατόριο του διάσημου σεφ Gordon Ramsay έχει διαθέσιμα σχεδόν όλα του τα τραπέζια κατά τη διάρκεια των Αγώνων. 

Να σημειωθεί ότι πολλά ξενοδοχεία “φούσκωσαν” τις τιμές των δωματίων τους για το καλοκαίρι, έως και τρεις φορές περισσότερο από το κανονικό επίπεδο εν αναμονή υψηλής ζήτησης από τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτές οι υψηλές τιμές είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις κρατήσεις εκ των προτέρων από μακρινούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι απέτρεψαν τους πελάτες τους να επισκεφθούν το Λονδίνο. Έρευνα από την Ένωση Tour Operators τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε ότι οι κρατήσεις εκ των προτέρων για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων σημείωσε πτώση 90% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.