Η Thomas Cook, ο ταξιδιωτικός γίγαντας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την κινεζική «όρεξη» για το αγγλικό ποδόσφαιρο λανσάροντας μια σειρά νέων πακέτων για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της China Daily, ο ιστορικός ταξιδιωτικός πράκτορας, ο οποίος εφηύρε το πακέτο διακοπών το 19ο αιώνα, προσφέρει τώρα ποδοσφαιρικές εκδρομές στους κινέζους οπαδούς. Τα εν λόγω πακέτα πωλούνται αποκλειστικά από τον Thomas Cook Κίνας, μια κοινοπραξία μεταξύ του Thomas Cook και του κινεζικού ομίλου Fosun International.

Τα νέα πακέτα με την επωνυμία “Old Trafford Match Break” περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο και τα εισιτήρια ενός αγώνα, καθώς και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς και μια ξενάγηση στο γήπεδο του Old Trafford. Άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες  συμπεριλαμβάνουν ένα VIP πακέτο που περιλαμβάνει ένα γεύμα στο γήπεδο.

Σημειώνεται ότι η έναρξη της Thomas Cook Κίνας έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο κινεζικός τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ανθεί. Φέτος υπολογίζεται ότι 250.000 Κινέζοι υπήκοοι αναμένεται να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ετήσιες δαπάνες τους να ανέρχονται σε περισσότερα από 1 δις βρετανικές λίρες.

Τέλος, μια πρόσφατη συμφωνία για την παροχή αεροπορικών υπηρεσιών άνοιξε επίσης το δρόμο για περισσότερες απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η σημερινή αδυναμία της βρετανικής λίρας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό.